Calatrava exhibirà la seua "singularitat" a Praga amb l'exposició "més exhaustiva" de la seua obra
Calatrava exhibirà la seua "singularitat" a Praga amb l'exposició "més exhaustiva" de la seua obra OFICINA DE CALATRAVA

"Aquesta exposició ofereix una excepcional mirada a la singularitat de Calatrava, de la seua contínua cerca d'un camí artístic individual i de com ha aconseguit establir un vocabulari arquitectònic propi, en certa manera a través de l'escultura, més enllà de les convencions del seu temps, amb una lògica interna completament nova", assenyala la comissària del projecte, Cristina Carrillo de Albornoz, en un comunicat.

'Santiago Calatrava: Art i Arquitectura' exhibirà l'estil poètic-arquitectònic d'aquest autor, "caracteritzat per un sentit del moviment i la tensió que pren com a font d'inspiració formes i figures del món natural i l'anatomia humana". L'exposició "homenatjarà Calatrava no només com a arquitecte, sinó també en la seua faceta d'escultor i pintor per a explorar totes les facetes del seu distintiu procés creatiu", expliquen els responsables de l'exhibició.

Pintures de gran format, escultures cinètiques i escultures abstractes s'exposaran al costat d'espectaculars maquetes arquitectòniques d'alguns dels seus dissenys més celebrats, com el World Trade Center Transportation Hub a Nova York; la Torre de Dubai, que serà la torre més alta del món, i el Pavelló de la Unió dels Emirats Àrabs per a l'Exposició Universal de Dubai en 2020.

Amb més de 40 ponts construïts en ciutats de tot el món, l'exposició també mostrarà l'estètica única dels ponts de Calatrava i, especialment, el projecte Sharq Crossing, que consta de tres ponts interconnectats i dos túnels que travessen la Badia de Doha a Qatar.

MÉS DE CENT DIBUIXOS

A més, es mostraran alguns dels quaderns de treball de Santiago Calatrava i una selecció de més de cent dibuixos, "la col·lecció més gran mai exposada de la seua obra". La inclusió d'aquests dibuixos en l'exhibició mostra el procés pel qual un esbós es converteix en realitat i com els esbossos i la pintura són clau en el procés de disseny de Calatrava.

Per a l'exposició s'ha elaborat un catàleg il·lustrat publicat per Prague City Gallery. El volum estarà disponible per a la seua compra en The Stone Bell Store.

Consulta aquí más noticias de València.