Comunitat Valenciana

Luis Barcala (PP), nou alcalde d'Alacant en no aconseguir els 15 vots Montesinos (PSPV)

  • El 'popular' Luis Barcala s'ha convertit aquest dijous en el nou alcalde de la ciutat d'Alacant en el ple d'investidura en no aconseguir cap candidatura la majoria absoluta i quedar-se la socialista Eva Montesinos amb 14 dels 15 vots que necessitava perquè el PSPV seguira al capdavant del consistori.
Luis Barcala en imatge d'arxiu
Luis Barcala en imatge d'arxiu
Europa Press
Luis Barcala en imatge d'arxiu

Montesinos ha rebut els 14 vots del seu partit i dels seus ex-socis en l'equip de govern Compromís i Guanyar Alacant, mentre que la no adscrita Nerea Belmonte ha votat en blanc i el no adscrit Fernando Sepulcre ha emés un vot nul.

Barcala ha sumat els vots dels seus huit regidors 'populars', i s'ha alçat amb la vara de comandament en ser la formació més votada en les passades eleccions de maig del 2015.

L'altra candidata a l'Alcaldia, la líder de Ciudadanos Yaneth Giraldo, ha obtingut el suport dels seus cinc companys de formació.

Es produeix així un canvi en el govern local, després de la dimissió el passat 9 d'abril del socialista Gabriel Echávarri, que se'n va anar

pel seu doble processament per l'acomiadament d'una treballadora temporal de l'Ajuntament i pel suposat fraccionament de contractes en la Regidoria de Comerç que va dirigir.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento