Puig diu que les forces progressistes d'Alacant no podien acceptar "cap xantatge" i el PSPV ha actuat "amb ètica"
Puig diu que les forces progressistes d'Alacant no podien acceptar "cap xantatge" i el PSPV ha actuat "amb ètica" GVA

El 'popular' Luis Barcala s'ha convertit aquest dijous en el nou alcalde de la ciutat d'Alacant en el ple d'investidura al no aconseguir cap candidatura la majoria absoluta. Barcala ha sumat només els vots dels seus huit edils 'populars' i s'ha alçat amb la vara d'alcalde en ser la formació més votada en les passades eleccions de maig de 2015.

D'aquesta manera, el consistori passa de nou a les mans del PP ja que l'alcaldessa en funcions i candidata a l'Alcaldia, Eva Montesinos, ha aconseguit 14 dels 15 vots -dels seus exsocis de govern Compromís i Guanyar- que necessitava perquè el PSPV seguira al capdavant del consistori. La no adscrita i ex de Podem, Nerea Belmonte, ha votat en blanc i el no adscrit, Fernando Sepulcre, ha emès un vot nul.

Puig, que es troba en viatge institucional a Tòquio, ha indicat que no coneix el que ha passat en la negociació perquè no ha estat, però ha subratllat que les forces progressistes en cap cas podien acceptar "un xantatge". Així, ha defès que el PSPV ha actuat "amb ètica i responsabilitat i el PP ha actuat com sempre".

En aquest sentit, ha indicat que "no hi ha cap novetat perquè fa temps se sabia el que passava" i "els ciutadans han de saber que ací hi ha un govern progressista que governa per a tots i que no fa paranys".

"NO ÉS UNA BONA NOTÍCIA"

El president considera que els ciutadans van votar que hi haguera un canvi a Alacant en les passades municipals i ara que "per via dels uns i els altres, s'haja aconseguit que torne a governar el partit que va portar al descrèdit a la ciutat per la corrupció massiva no és una bona notícia".

Preguntat per una autocrítica perquè l'esquerra no ha sigut capaç d'aconseguir un acord, ha assenyalat que ja la van fer i que el resultat va ser que la dimissió de l'alcalde socialista Gabriel Echàvarri -processat en dos causes judicials- i "això no passa en la política espanyola". "Per açò crec que si que hi ha una constància del que és l'ètica per als uns i els altres", ha dit.

A partir d'eixa autocrítica, ha indicat que "els ciutadans havien votat un progrés i canvi i ara s'ha propiciat el contrari i hi ha uns responsables evidents".

Consulta aquí más noticias de Alacant.