Comunitat Valenciana

Interceptats 325 quilos de cocaïna en dos contenidors en el Port de València

  • Agents de la Guàrdia Civil i efectius de l'Agència Tributària han interceptat 325 quilos de cocaïna en dos vaixells en el Port de València, en el marc de dos operacions que, segons ha destacat el delegat del Govern central a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, han suposat un "colp més" al narcotràfic. La droga anava oculta en dos contenidors carregats de peres i panses.
Interceptats 325 quilos de droga en el Port de València
Interceptats 325 quilos de droga en el Port de València
DELEGACIÓN DEL GOBIERNO
Interceptats 325 quilos de droga en el Port de València

Els dos vaixells arribats al Port de València procedien de San Antonio (Xile) i la Guàrdia Civil investiga ara la destinació de la droga en una operació que continua oberta. La substància intervinguda haguera arribat a un preu de 16 milions d'euros en el mercat.

La droga es va interceptar en dos moments: dilluns passat en un contenidor frigorífic que transportava peres i 250 quilos de cocaïna en borses i dimarts en un altre contenidor que portava panses i altres 75 quilos d'estupefaent. La droga hauria sigut introduïda amb el sistema del ganxo perdut, consistent a introduir-la en el contenidor en el port d'origen o escala, sense que l'exportadora de la càrrega legal tinga coneixement.

Aquest sistema, en el qual es trenquen els precintes de la càrrega per a introduir la droga i es tornen a tancar per a eludir els controls policials, és una forma d'operar "bastant habitual" per part dels "organitzacions criminals de tràfic il·legal de droga", segons ha indicat en roda de premsa Moragues.

Els dos contenidors procedien de la mateixa destinació, el port de San Antonio (Xile), però només un d'ells, el que portava 75 quilos de cocaïna i panses, va fer escala a Livorno (Itàlia).

Encara que encara no hi ha detencions, la investigació policial segueix oberta per a esbrinar quan es va introduir la droga i realitzar el seguiment dels vaixells i els punts en els quals es van detindre. Moragues ha assenyalat que "en la majoria dels casos" l'expedidor i el destinatari de la càrrega legal, en aquest cas panses i peres, "són desconeixedors" que els estupefaents estan en els contenidors.

"Cal analitzar cada moviment detallat dels vaixells per a veure on s'haja pogut introduir la droga, a més de les vinculacions i relacions en destinació, a on anava dirigida la cocaïna, a quina xarxa de comercialització o distribució a Europa es podia destinar. La investigació està oberta", ha manifestat el delegat del Govern.

Així mateix, Moragues ha destacat l'"eficàcia i coordinació" dels dos cossos que van realitzar l'operació després d'un rastreig "minuciós i detallat" per part de la Unitat d'Anàlisi de Riscos, en la qual actuen de forma conjunta la Guàrdia Civil i l'Agència Tributària, que ajuda a "la protecció" de la salut pública.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento