Arxivada la investigació a Oltra per suposat fraccionament de contractes
Arxivada la investigació a Oltra per suposat fraccionament de contractes Europa Press - Archivo

La Fiscalia Anticorrupció ha arxivat la investigació oberta per un suposat fraccionament de contractes en serveis de neteja de centres socials de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, dirigida per Mónica Oltra, i per pagaments per la via d'enriquiment injust que sumarien més de 43,7 milions d'euros, segons ha pogut saber Europa Press.

El ministeri públic, després d'estudiar la denúncia interposada pel PPCV i els expedients remesos per l'Advocacia de la Generalitat, ha adoptat aquesta decisió en estimar que no hi ha infracció penal.

La Fiscalia va obrir una investigació el passat mes de febrer arran de la denúncia del PPCV, que considerava que els fets podien ser constitutius d'un delicte de prevaricació. En concret, feia referència a contractes de la Conselleria d'Igualtat en els quals apreciava "fraccionament il·legal per a eludir el procediment legalment establit i, en particular, la lliure concurrència de licitadors, així com la fiscalització pels òrgans d'intervenció".

Així mateix, els 'populars' consideraven que va existir "recurs sistemàtic al reconeixement de deutes per la via de l'enriquiment injust per a evitar qualsevol tipus de contractació administrativa, així com per a eludir tota fiscalització per part de la Intervenció".

Per la seua banda, des de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives van recalcar en eixe moment després de conéixer-se la investigació que "cap dels expedients pot ser aprovat amb informe negatiu per la Intervenció, atés que sense l'informe favorable de l'òrgan fiscalitzador de la Generalitat ni es comptabilitza, ni es paga". També van asseverar que era "fals que la via de l'enriquiment injust eludisca la fiscalització perquè passen per la Intervenció General".

Consulta aquí más noticias de València.