Comunitat Valenciana

Partits de Les Corts, a favor del Pacte Social Valencià contra la Corrupció proposat per l'Agencia Antifrau

  • PSPV, Podem i Cs han valorat aquest dimecres la proposta que va llançar el director de l'Agencia Antifrau, Joan Llinares, d'aconseguir un pacte social valencià contra la corrupció que involucrara totes les forces polítiques i socials i la primera premissa de les quals fóra "deixar de costat el 'tu més o jo menys'".
Ple de les Corts Valencianes en imatge d'arxiu
Ple de les Corts Valencianes en imatge d'arxiu
INMA CABALLER/CORTS VALENCIANES - Archivo
Ple de les Corts Valencianes en imatge d'arxiu

Així ho han indicat els portaveus d'aquestes formacions polítiques en els passadissos de la cambra autonòmica valenciana, en ser preguntats per aquesta iniciativa que Llinares va llançar durant la seua compareixença de dimarts en Les Corts amb l'objectiu que la Comunitat Valenciana siga "avantguarda" contra la corrupció.

En concret, el síndic del PSPV, Manolo Mata, ha afirmat que la idea li pareix "molt bé" perquè el que cal fer és "mantindre una línia d'absoluta transparència i que es coneguen les coses el màxim possible".

No obstant açò ha considerat que el 'i tu més' és una qüestió "bastant inevitable". "Quan un compara realitats que són homogènies té la temptació de dir que els altres també ho han fet malament", ha admès.

Per la seua banda el portaveu de Podem, Antonio Estañ, ha destacat que l'Agencia Antifrau ja estiga en funcionament i ha considerat que les seues propostes són fonamentals i les recolzen perquè han d'anar per la prevenció i per com abordar les portes giratòries.

"És una bona notícia que l'Agència puga fer el seu treball i que hem de recolzar tots perquè la Comunitat siga avantguarda en la lluita contra la corrupció després de vint anys de ser el contrari", ha assenyalat.

Des de Cs, la seua síndica, Mari Carmen Sánchez, s'ha mostrat "a favor" d'aquest pacte que, al seu juí, cal prendre-li-ho "de debò realment" i "sense caces de bruixes, persecucions i sense caure en el 'i tu més' perquè s'ha demostrat que un no pot escopir cap amunt perquè al final t'acaba caent".

"Cal prendre-li-ho de debò, depurar responsabilitats, deixar el tema dels partidismes i lluitar per una regeneració i una transparència objectiva, sense colors i sense trames", ha remarcat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento