Comunitat Valenciana

Les Corts demanen definir les funcions d'educadors d'Infantil i Especial i dignificar les seues condicions laborals

  • El ple de Les Corts ha aprovat aquest dimecres per unanimitat instar el Consell a redactar les funcions específiques dels educadors i educadores d'Educació Infantil i Educació Especial "per a previndre l'ambigüitat o la interpretació de les seues funcions de manera arbitrària", a més d'engegar mesures per a dignificar les seues condicions laborals mitjançant la reclassificació de llocs i l'estabilitat de les plantilles.
Imatge d'una protesta d'educadors d'Infantil i Especial
Imatge d'una protesta d'educadors d'Infantil i Especial
CSIF
Imatge d'una protesta d'educadors d'Infantil i Especial

La moció aprovada partia de Ciutadans i ha incorporat propostes de Podem encaminades a incloure aquest col·lectiu en la formació contínua i en els cursos de promoció lingüística, i que s'assegure la incorporació dels educadors en el decret d'educació inclusiva.

El text proposa també el Govern valencià que el col·lectiu d'educadors no siga considerat com a monitor de menjador, funció que correspon a l'empresa privada, i que es respecten les hores de coordinació i descans que tenen assignades.

A més, planteja que s'exigisca a les noves incorporacions el cicle formatiu superior d'integració social i tècnic especialista en educació infantil o titulacions afins com a requisit mínim per a accedir a aquests llocs, que es cree un protocol de funcionament que permeta la coordinació dels educadors amb els equips multidisciplinaris del centre i que es baixen les ràtios actuals entre l'alumnat i els alumnes amb diversitat funcional, reduint la interinitat i consolidant els llocs amb ofertes d'ocupació pública.

La diputada de Cs Merche Ventura ha destacat la importància d'aquest col·lectiu i ha lamentat que l'administració seguisca tractant a les educadores "com a cuidadores", que queden "en terra de ningú" perquè orgànicament depenen de la Conselleria de Justícia i Administració Pública i funcionalment d'Educació.

TASCA ASSISTENCIAL "PERÒ TAMBÉ EDUCATIVA"

També ha reclamat "que se'ls reconega la tasca assistencial, però també educativa" i es professionalitze aquest càrrec. "No estem demanant res impossible, és oferir qualitat educativa, dignificar el lloc de treball de tots els educadors", ha remarcat.

La 'popular' Beatriz Gascó ha recordat que el PP va incrementar un 350% el nombre d'educadors "per a millorar la qualitat educativa d'eixos xiquets que tant ho necessiten" i malgrat recolzar la proposta ha recomanat Ciutadans que no done lliçons al PP perquè "no estan legitimats" i que faça oposició "sense tanta supèrbia".

La diputada del PSPV Ana Besalduch ha mostrat el seu respatler encara que ha destacat que totes les mesures que es plantegen "s'estan fent" i ha criticat que Cs "s'oblida de les necessitats dels xiquets", centrant-se només en les dels educadors, sense fer propostes concretes sobre quals han de ser les seues funcions.

També Marian Campello (Compromís) ha incidit que la mesa per a tractar aquestes qüestions s'ha reunit en quatre ocasions i "s'han augmentat places malgrat totes les dificultats que el seu grup posa a Madrid amb l'infrafinançament". "El que porten ja s'està debatent en meses mixtes i en els òrgans que toca", ha dit.

Finalment, la diputada de Podem Cristina Cabedo ha celebrat que, atés que aquest és un col·lectiu especialment feminitzat, "a través de la seua dignificació s'ataca l'escletxa salarial".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento