Comunitat Valenciana

Entrada gratuïta aquest dimecres a llocs emblemàtics de València per a celebrar el Dia Internacional dels Monuments

  • L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals, ha programat una sèrie d'iniciatives per a celebrar el Dia Internacional dels Monuments i Llocs Històrics, que es commemora aquest dimecres, 18 d'abril, entre les quals es troben l'entrada gratuïta en tots els museus i monuments i, a més, hi haurà visites guiades per alguns dels llocs més emblemàtics de la ciutat.
Refugi restaurat
Refugi restaurat
AJUNTAMENTVLC
Refugi restaurat

Segons ha assenyalat l'edil responsable d'aquesta àrea, Glòria Tello, en un comunicat, la "dignificació i la promoció dels espais culturals i els monuments històrics de València estan donant molt bon resultat i la gent està responent, com ho demostren les xifres molt positives de visitants durant el primer trimestre de l'any".

"La celebració del Dia Internacional dels Monuments i Llocs Històrics és un motiu més per a continuar avançant en el mateix sentit i continuar difonent la gran oferta cultural i patrimonial de la nostra ciutat", ha afirmat Tello.

Així, ha destacat la preparació de sis visites guiades "molt especials". La primera d'elles, centrada en els refugis antiaeris i el bombardeig de València durant la Guerra Civil. Inclourà l'entrada al refugi consistorial i al del carrer Serrans, recentment inaugurat. Hi haurà dos torns, a les 10.00 i a les 12.00 hores, amb 20 persones com a màxim en cadascun d'ells. La reserva telefònica es pot fer a través del número 962081390.

La segona visita guiada se centrarà en la muralla àrab. Començarà a les 10.00 i a les 12.00 hores en les Torres de Serrans i arribarà fins a la Galeria del Tossal. Les reserves per a aquesta visita s'han de fer a través del telèfon 962084173.

Amb aquest mateix número es pot reservar plaça per a altres tres visites guiades diferents: la de la Valentia romana i la seua evolució urbana (des del centre urbà de la ciutat romana s'explicarà la seua fundació i la seua evolució històrica a través de restes arqueològiques); la de les Torres de Serrans i el seu context urbà (per a explicar la història urbana de la ciutat durant els segles XIII, XIV i XV) i la de les Torres de Quart (per a reflexionar sobre el patrimoni històric de la ciutat). En totes elles els horaris de les visites seran les 10 i les 12 hores i estaran disponibles per a un màxim de 20 persones per visita.

Una altra visita guiada preparada per a aquest dimecres serà la dels animals inanimats, que des de la Porta de la Mar recorrerà l'anell ciclista per a comprovar de primera mà la iconografia animal d'edificis, escultures i monuments. Aquesta visita, també per a un màxim de 20 persones, es farà a les 19 hores, tindrà una durada de 90 minuts i s'haurà de reservar plaça prèviament a través del telèfon 962084313.

En paral·lel a les visites guiades i de forma excepcional, en la Llotja s'oferiran de forma gratuïta 150 àudioguies en tres torns: a les 11, a les 13 i a les 17 hores, a raó de mig centenar per torn. Estaran disponibles en valencià, castellà, anglés, francés, italià i rus.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento