Obres en la xarxa d'aigua de València localitzen restes de la qual podria ser la porta cristiana de la Trinitat
Obres en la xarxa d'aigua de València localitzen restes de la qual podria ser la porta cristiana de la Trinitat Europa Press

En aquest punt es van localitzar també el passat mes de març restes del final del pont de la mateixa època. La porta cristiana de la Trinitat es considera la més important de la ciutat des de l'època romana.

Així mateix, en el mateix carrer i pròxims a la Plaça del Temple s'han trobat durant les obres del Cicle Integral de l'Aigua restes de la muralla àrab contigus a la Torre d'Ali-Bufat, del segle XI.

El servici d'arqueologia emprat en aquesta obra, que treballa en la datació i catalogació de totes les restes, espera que pròximament isquen a la llum els de la Torre d'Ali-Bufat, com ha indicat l'arqueòloga Marisa Serrano, de l'empresa Semar Arqueologia S.L., durant la visita que el regidor del Cicle Integral de l'Aigua, Vicent Sarrià, ha realitzat per a conéixer les troballes.

Des de la citada torre, després cridada del Temple, es va desplegar en 1238 el 'Penó de la Conquesta' com a senyal de rendició de la població musulmana de València davant les tropes del rei Jaume I. L'arqueòloga ha comentat que aquesta torre i el tram contigu de muralla àrab va perdurar i es va mantindre en època cristiana i fins al segle XIX, quan es van derrocar les muralles i aquesta entrada.

Consulta aquí más noticias de València.