Mata (PSPV): "Ací ningú ha pressionat la policia ni moltíssim menys els jutges, és una investigació impoluta"
Mata (PSPV): "Ací ningú ha pressionat la policia ni moltíssim menys els jutges, és una investigació impoluta" I.CABALLER/CORTS VALENCIANES - Archivo

El sotssecretari general del PSPV, Manolo Mata, ha assegurat aquest dimarts que "les pressions polítiques a policia i a jutges són d'altres èpoques i ací ningú ha pressionat la policia, ni moltíssim menys els jutges", per a recalcar que la investigació sobre el presumpte finançament irregular del PSPV i Bloc en la campanya electoral de 2007 "és una investigació impoluta que ha acabat com ha acabat" i com ho ha fet "d'una manera que al PP no li agrada" intenten "fer-nos un Cifuentes a tots".

Així s'ha pronunciat Mata en declaracions als mitjans després que la secretària general del PPCV, Eva Ortiz, haja criticat que "pareix ser que hi ha hagut algun problema referent a la falta de mitjans per a fer una pericial" per part del jutjat de València encarregat de la investigació, així com "algun tipus d'ingerència política per part de l'actual Consell" segons les informacions que han transcendit.

"El desitjable seria que el PP no embolique la situació fent un Cifuentes i implicant a la policia, als jutges, les coses poden ser més senzilles del que són", ha dit, assegurant que la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, compareixerà en Corts si així ho desitja el PP per a donar explicacions.

En tot cas, ha assegurat que la Conselleria "va autoritzar eixa prova pericial" però ha explicat que "pareix ser que el jutjat no va trobar cap pèrit que volguera esperar-se a acabar el seu treball i cobrar" a posteriori. "Parlem de 2.000 euros, no és una pericial multimilionària, però va ser autoritzada per la Conselleria, com s'autoritzen la immensa majoria de les proves pericials", ha dit Mata.

Preguntat sobre les declaracions de Podem considerant que seria "bo" que les persones que apareixen en la interlocutòria del Jutjat d'Instrucció 21 de València sobre el presumpte finançament irregular

deixaren els seus llocs de responsabilitat, ha indicat que "no hi ha cap imputació" contra José Manuel Orengo, actualment militant socialista i assessor del president i exalcalde de Gandia.

"Hi ha una sol·licitud d'un expedient quan era alcalde en un jutjat de Gandia i quan evolucione eixe tema judicial prendrem decisions", ha assegurat.

Consulta aquí más noticias de València.