Comunitat Valenciana

PP es queixa al CGPJ i demana compareixença de Bravo pels "problemes" en la investigació de finançament de Bloc i PSPV

  • VALÈNCIA, 17 (EUROPA PRESS)
Eva Ortiz en una imatge d'arxiu
Eva Ortiz en una imatge d'arxiu
PPCV
Eva Ortiz en una imatge d'arxiu

La secretària general del PPCV, Eva Ortiz, ha anunciat que el partit presentarà una queixa formal davant el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i davant el Síndic de Greuges, a més de demanar la compareixença de la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, després de conéixer que "pareix ser que hi ha hagut algun problema referent a la falta de mitjans per a fer una pericial" per part del jutjat de València encarregat de la investigació judicial per presumpte finançament irregular de PSPV i el Bloc en la campanya de 2007.

Així ho ha explicat Ortiz en declaracions als mitjans després de conéixer també a través de la premsa que "pareix que hi ha hagut algun tipus d'ingerència política per part de l'actual Consell" en aquesta causa. El seu desig "que es prenguen les precaucions perquè aquest tipus de qüestions, d'haver succeït, se sàpien i veure també que es prenen una sèrie de cauteles per a les pròximes actuacions judicials".

"És una cosa que ens pareix gravíssima, mentre el president, Ximo Puig, està en la Xina", ha dit, recordant que aquesta setmana no hi haurà sessió de control per aquest viatge. "A la següent li manaran a Austràlia i a la següent a Alaska perquè no haja de donar comptes", ha ironitzat, per a assenyalar que creu que van a assistir a "una fugida permanent".

Ha recordat que divendres ja van demanar la seua compareixença en el parlament valencià en tindre coneixement que "no hi ha hagut provisió de fons des de fa temps perquè es poguera demanar un pèrit per a la causa". "Em sorprèn molt i em pareix molt greu que hagen hagut d'eixir de la Comunitat Valenciana algunes actuacions, ho diu una interlocutòria i no Eva Ortiz o el PP per a poder dur a terme un treball seriós i responsable en aquesta causa", ha subratllat.

Eva Ortiz ha lamentat que "van passant els dies" i ací "no sabem res" i els partits implicats "intenten tirar pilotes fora". "No sé com es pot estar content després de veure una interlocutòria que ja en el seu primer paràgraf indica que hi ha un finançament irregular de PSPV i Compromís", ha agregat.

La dirigent del PPCV ha demanat "coherència" a "totes aquestes persones que porten tant de temps donant lliçons de moral i d'ètica" i a Ximo Puig, Mónica Oltra i Enric Morera que assumisquen responsabilitats. "Com a mínim hi ha dos assessors, un en Compromís i un altre en el PSPV, que segons el que estem coneixent, com a mínim haurien d'haver donat alguna explicació", ha reiterat.

ESPERANT QUE CS TRENQUE EL PACTE A GANDIA

També ha demanat "coherència" a Ciutadans perquè segueixen esperant al fet que "trenquen el pacte de govern que tenen en Gandia amb el PSOE". A més, segons ha dit, ella ja hauria demanat també explicacions en el consistori i "una còpia dels expedients" que tinguen, igual que han proposat una comissió d'investigació en Les Corts.

"Ens sorprèn que a hores d'ara Cs a Gandia no s'haja manifestat i els responsables de Cs tinguen pressa per a una comissió d'investigació en Corts, que ens pareix bé, però no la tinguen tant per a demanar explicacions a Gandia", ha agregat.

ESTAN "PRENENT EL PÈL" A PODEM

D'altra banda, s'ha dirigit a Podem per a assenyalar que "els estan prenent el pèl els seus socis del Titanic" perquè "no els estan explicant la veritat". "Les factures un ha de tindre-les a mà i ja ha passat el temps suficient per a poder traure-les i explicar què és el que ha passat en eixe finançament", ha ressaltat.

També ha demanat que demanen perdó perquè no ha escoltat ningú "dir que no és veritat el que està eixint", sinó que el que estan intentant és "desacreditar a totes les persones del PP" que van portar la documentació a la policia o a Fiscalia, quan "no és qüestió de matar el missatger, és qüestió de donar explicacions, d'assumir responsabilitats polítiques".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento