El PPCV veu "una deslleialtat" que la Generalitat convoque els alcaldes pel Pla de Rodalies
El PPCV veu "una deslleialtat" que la Generalitat convoque els alcaldes pel Pla de Rodalies PPCV

Bonig s'ha pronunciat així a Alcoi, on ha assistit a l'obertura al trànsit del pont Fernando Reig, en un acte en el qual ha estat el ministre de Foment, Íñigo de la Serna i on ha criticat la reunió del director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat de la Generalitat, Carlos Domingo, amb els alcaldes de municipis als quals afecta el Pla.

Al seu juí, es tracta d'una "deslleialtat" de la Generalitat amb el Govern central com "també ho és que des de fa 10 mesos no s'hagen enviat els informes mediambientals per a licitar l'obra entre el nord de Castelló i la província de Tarragona". "La Generalitat, ja que no posa un euro, ha de deixar de paralitzar l'arribada d'inversions i aportar els informes mediambientals", ha remarcat.

Per a la presidenta del PPCV, amb l'obertura al trànsit del pont "queda demostrat que el Govern de Rajoy aposta per la Comunitat Valenciana". "El Govern d'Espanya inverteix en la província d'Alacant i en aquesta ciutat", ha manifestat per a advertir que si no hi ha Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) "no hi ha inversions".

La presidenta del PPCV ha assenyalat que els PGE "no només comporten inversions, sinó també qüestions socials importants com la pujada de les pensions més baixes, les de viudetat i equiparació salarial de forces i cossos de seguretat de l'Estat, desgravaments a famílies amb fills i guarderia, pujada de salaris als funcionaris, també als de la Comunitat Valenciana". "Si no hi ha pressupostos generals de l'Estat no hi ha res d'açò", ha insistit.

Per açò, ha convidat als partits polítics a recolzar els comptes del Govern d'Espanya per "responsabilitat" i ha assenyalat que les infraestructures bàsiques de la Comunitat Valenciana i de la província "estan arreplegades com els accessos a l'aeroport, els accessos viaris i ferroviaris, o el Corredor Mediterrani".

"Igual que es critica els PGE caldria preguntar-se què va a fer Puig amb 3.000 milions d'euros més que té. No sabem quan va a acabar la línia 9 del TRAM ni l'obra del túnel de Serra Grossa. Pareix que Ximo Puig fuig a la Xina per a no donar respostes davant el cas de presumpte finançament irregular que afecta PSPV i Bloc-Compromís", ha assenyalat.

Consulta aquí más noticias de València.