Comunitat Valenciana

La 53 Fira del Llibre batrà rècord d'expositors i espera 500.000 visitants

  • La nova edició, que s'ha presentat aquest dilluns, se celebrarà del 26 d'abril al 6 de maig.
  • El certamen espera consolidar els 500.000 visitants rebuts l'any passat i el milió d'euros assolit en facturació.
  • El programa inclou 700 firmes, presentacions, entrevistes, debats, espectacles, recitals i activitats infantils.
Tello, Amoraga. Ribó i Llarraz presenten la 53 Fira del Llibre de València
Tello, Amoraga. Ribó i Llarraz presenten la 53 Fira del Llibre de València
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Tello, Amoraga. Ribó i Llarraz presenten la 53 Fira del Llibre de València

La 53 Fira del Llibre de València, que se celebrarà entre el 26 d'abril i el 6 de maig pròxims, batrà en aquest edició rècord d'expositors, amb un total de 73 que suposen 13 més que en 2017 i representen un "increment destacable" del 21,6 per cent. Entre els participants hi haurà llibreries, institucions públiques i entitats amb fons editorials propis distribuïts en 112 casetes, 20 més que en la passada edició.

Així mateix, el certamen espera consolidar els 500.000 visitants rebuts en la passada edició i el milió d'euros assolit en facturació, com ha assenyalat el president del Gremi de Llibrers de València, Nacho Larraz, en la roda de premsa de presentació de la fira. Larraz ha assegurat que aquesta serà "la major fira del llibre de la història de València" a pesar que "durarà un dia menys" que la de 2017.

La presentació de la 53 Fira del Llibre s'ha celebrat en el Saló de Cristall de l'Ajuntament València i ha comptat també amb la participació de l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, i de la directora General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat, Carmen Amoraga. A la convocatòria han assistit també la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals de València, Glòria Tello i el president de la Fundació pel Llibre i la Lectura, Jesús Figuerola.

Suport institucional

La fira tindrà lloc, com és tradicional, en els Jardins de Vivers de la ciutat organitzat pel Gremi de Llibrers de València i la Fundació Fira del Llibre de València amb la col·laboració de la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) i amb el suport d'administracions com la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de la capital valenciana. Les dos institucions comptaran amb espais propis en el certamen.

La Direcció general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana posarà a la disposició de les editorials valencianes una carpa específica dedicada a l'exposició i venda dels seus fons editorials en la qual estaran presents prop de 40 empreses a més de professionals de la il·lustració. Igualment, LLIG-Llibreries de la Generalitat disposarà d'un espai propi i la Xarxa de Biblioteques Públiques Municipals de València, pel seu costat, es farà càrrec de la biblioteca de la 53 Fira del Llibre.

Algunes de les activitats programades tindran lloc fora dels Jardins de Vivers, "l'espai natural" de la fira, per a arribar a altres punts de la ciutat com l'Oceanogràfic, el Mercat Central, el Centre Cultural La Rambleta i l'Institut Valencià de Cultura. L'"ampli programa" de la 53 Fira del Llibre se centra "en la promoció del llibre i de l'hàbit lector".

Firmes, presentacions i entrevistes

Nacho Larraz ha precisat que el certamen comptarà amb 700 firmes, 100 més que les 600 estimades a l'inici de l'anterior edició; 119 presentacions; 150 entrevistes a autors obertes al públic que seran retransmeses en directe per internet i que estaran disponibles posteriorment a través de Youtube; 32 debats i taules redones, 36 espectacles, 18 recitals, 25 tallers i 60 activitats infantils. En aquestes últimes, algunes dirigides a col·legis, s'estima que participaran 7.000 menors, 2.500 més que el passat any.

Larraz ha ressaltat que a més dels escriptors convidats pels expositors i editorials, l'organització del certamen ha programat presentacions, trobades i firmes amb autors com Alejandro Palomas, Juan José Millás, Laura Freixas, David Trueba, Fernando Delgado, Sarak Lark, Juan Eslava Galán, Manuel Rivas, Vicente Molina Foix, Pilar Urbano, Blue Jeans, Elisabet Benavent, Nieves Herrero, Dulcinea, Javier Arias Artacho o Rush Smith.

Entre les propostes previstes hi ha també una taula redona que congregarà autors de diferents generacions, entre elles Carmen Amoraga, i altres sobre la 'Ruta del Bakalao', la visibilitat creativa de la dona en la novel·la, la novel·la negra, homes per la igualtat, sèries de televisió o cuina valenciana. A més es comptarà amb un recital de poesia i tres exposicions: 'Mordassa. Açó no va de gats', 'Asterix. Exposició d'Imatges' i 'Llibres objectes, eines d'art'.

Nacho Larraz ha comentat que el cost global de la 53 Fira del Llibre s'estima en 360.000 euros, un 3 per cent més que en 2017, i ha explicat que els organitzadors financen les seues aportacions mitjançant fons propis, subvencions institucionals -de Generalitat, Diputació de València i Ajuntament de València- i aportacions de patrocinadors i col·laboradors privats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento