El diputat nacional i coordinador de pressupostos dels Diputats i Senadors del PSPV, Herick Campos, ha avançat aquest dilluns que van a presentar diverses esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de l'exercici de 2018 per a reclamar 338 milions perquè la Comunitat Valenciana "arribe a la inversió mitjana per habitant".

Així ho ha explicat Campos en roda de premsa, en la qual ha estat acompanyat pel portaveu del PSPV, Jorge Rodríguez, per a valorar els PGE tant en inversions com en polítiques socials i econòmiques, uns comptes que per als socialistes continuen amb les "polítiques de retallada", consoliden "un Estat de dret 'low cost'", "abandonen l'agenda valenciana" i són "un atac contra el Benestar social".

A més, el també president de la Diputació de València ha criticat que no inclouen cap mesura per a millorar el sistema de finançament autonòmic i "aprofundeixen en la infrainversió" per a la Comunitat.

Per açò, Campos ha avançat que es presentaran esmenes per valor de 338 milions per a intentar avançar un any el termini d'execució de les obres que ja estan en marxa, i altres per a accelerar els processos de licitació incrementant les partides perquè en 2018 es concloguen tots els informes i estudis per a començar noves obres en 2019.

Entre les actuacions que reclamaran estan el Corredor Mediterrani, la millora de les Rodalies, la liberalització de l'AP-7 o la millora i conclusió de diverses actuacions en carreteres valencianes. També, la neteja en els cabals, inversions en la costa valenciana i suport als sectors del turisme i agroalimentari, ha indicat.

L'AGENDA DEL BOTÀNIC "SEGUEIX ENDAVANT"

Rodríguez ha assegurat que, malgrat l'evident "indiferència" del PP amb la Comunitat Valenciana, l'agenda del Govern del Botànic "seguirà endavant amb l'ajuda del Govern d'Espanya o sense ella". "El PP no té cap interés en què els valencians cresquem i aconseguim les majors cotes de benestar", ha considerat.

Per açò, ha demanat a aquesta formació i Cs que deixen de costat "la lluita partidista" i de "defendre les seues butaques i interessos" per a asseure's amb el PSPV-PSOE per a pactar les esmenes als PGE i defendre els interessos dels valencians.

TRIPLE DISCRIMINACIÓ

Així mateix, Campos ha demanat al PPCV que "no canvie càrrecs per silenci i recolze les esmenes socialistes o s'assente a dialogar amb altres grups" per a corregir "la triple discriminació que pateix la Comunitat Valenciana" que es basa en "una insuficient inversió per habitant, en què no s'executa el que anuncien els PGE ni tampoc contemplen una reforma del sistema de finançament autonòmic", ha explicat.

Consulta aquí más noticias de València.