De la Serna defèn el Pla de Rodalies i lamenta la crítica "absolutament injustificada" des de la Comunitat Valenciana
De la Serna defèn el Pla de Rodalies i lamenta la crítica "absolutament injustificada" des de la Comunitat Valenciana Europa Press

De la Serna s'ha referit així, en el seu discurs en l'acte de reobertura del pont de Fernando Reig d'Alcoi, a la reunió que aquest dilluns ha mantingut a València Carlos Domingo amb els alcaldes als quals afecta el Pla de Rodalies i en la qual s'ha exigit al Govern central, via esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat, 133 milions més per a Rodalies als 50 milions pressupostats i s'ha reclamat a Foment una convocatòria urgent de la Comissió de seguiment per a traslladar-li la preocupació per l'"infrafinançament", contra la qual protestaran primers edils en les estacions de València i Alacant.

"Com és lògic, els primers exercicis tenen consignacions que no són les més elevades, perquè hem d'armar-nos amb els projectes per a la seua engegada" del Pla, ha assenyalat el ministre, qui ha defès que s'estan complint "íntegrament" els compromisos "adquirits". Així, De la Serna ha mostrat la seua "sorpresa" per la forma en què s'està desenvolupant el debat sobre aquesta qüestió i "l'organització de reunions de l'estil de la qual hui s'està produint".

"Ens vam comprometre, amb absoluta lleialtat institucional, a celebrar la primera comissió de seguiment als sis mesos, a mitjà any, de la presentació del pla", ha recordat i ha al·legat que es treballa "intensament amb moltíssim esforç per a presentar l'avanç dels treballs".

Així, ha criticat que no s'haja "esperat" a eixa reunió i s'ha preguntat "per què no s'ha sol·licitat de la forma que calia fer-ho abans de procedir a una crítica oberta absolutament injustificada des del desconeixement profund de les actuacions que venim fent des d'ADIF i Renfe". En aquesta línia, ha instat a "seguir treballant amb lleialtat" a les administracions i institucions amb les quals s'han preparat el Pla de Rodalies.

Consulta aquí más noticias de Alacant.