Centenars de persones es concentren a València pel futur de les pensions
Centenars de persones es concentren a València pel futur de les pensions EUROPA PRESS

Centenars de pensionistes s'han concentrat aquest dilluns en la Plaça de l'Ajuntament de València "pel futur de les pensions públiques dignes" amb una revaloració de "totes" les pensions igual o superiors a l'IPC i han protestat contra els "intents de privatitzar-les". A més, han qualificat de "vergonyoses i insuficients" les mesures anunciades en els Pressupostos Generals de l'Estat en relació a una pujada de fins al 3% per a les pensions més baixes i "suposada millora" per a les de viudetat.

Convocats per la Coordinadora Estatal i la Coordinadora Valenciana per la Defensa del Sistema Públic de Pensions, els pensionistes s'han concentrat en fins a 16 localitats de la Comunitat Valenciana.

En la Plaça de l'Ajuntament de València s'han reunit després de pancartes com a 'Pensions públiques segons l'IPC Ja!, contra les reformes de 2011 i 2013', 'Lluitem per les pensions actuals i futures', 'Pensions dignes. Treballem pel vostre futur. La nostra lluita, la vostra victòria', 'No al 0,25%, revaloració de les pensions a l'IPC'.

Així mateix, es podien llegir cartells com 'Reclama el teu, et pertany amb escreix', 'El 0,25% és una merda' o 'Ni xoriços ni lladres, volem pensions'.

"Unitat d'acció sí" però "sense banderes"

Aquesta mobilització té lloc un dia després que els sindicats majoritaris dugueren a terme una altra manifestació, diumenge passat, també per les pensions. En aquest sentit, un dels membres de la Coordinadora, Ramón Pérez, ha reivindicat que "açò és un problema de pensions i laboral, no es tracta de banderes". A més, ha puntualitzat que la Coordinadora demana la derogació de la reforma de 2013 però també la de 2011, i aquesta va ser firmada pels sindicats majoritaris.

En la mateixa línia, José Antonio Picón (CGT) ha subratllat que "les pensions no tenen bandera, les pensions tenen el problema de la butxaca, del que ens quede de vida", ha remarcat.

En tot cas, des de la Coordinadora han assegurat que les "insuficients" mesures que ha anunciat el Govern de Mariano Rajoy "no ens van a desmobilitzar". "Ens volen prendre el pèl", ha apuntat un dels seus representants durant la lectura del manifest, ja que aquestes "suposades millores", eren "extrems que estaven compromesos des de la reforma de les pensions de 2011 però que s'havien negat a aplicar fins ara".

Així mateix, han reclamat que s'equipare la pensió mínima al salari mínim interprofessional, amb una pujada mínima del 8%, amb la idea d'avançar cap a una pensió mínima de 1.080 euros; l'increment de les pensions no contributives i subsidis del 8%, així com els subsidis per a majors de 52 i 55 anys en el mateix percentatge; mantindre el sistema de la Seguretat Social com està i en cas de necessitat, recórrer als PGE.

"Blindar" les pensions

En aquest punt, Ramón Pérez ha assenyalat que "no podem estar pendents de la guardiola de les pensions, de si hi ha diners o no. Les pensions s'han de blindar en la Constitució i que es paguen dels PGE".

Consulta aquí más noticias de València.