La declaració de Máximo Caturla es torna a ajornar i compareixerà el dia 20 al costat de Benavent
La declaració de Máximo Caturla es torna a ajornar i compareixerà el dia 20 al costat de Benavent DIPUTACIÓN DE VALENCIA - Archivo

Caturla estava citat aquest dilluns per a declarar en qualitat d'investigat en el Jutjat d'Instrucció número 18 de València però la seua compareixença s'ha ajornat aquest mateix matí per decisió del jutge. Havia de declarar per la nova peça del cas Imelsa en la qual s'investiga el pagament de comissions il·legals a canvi d'adjudicacions de Ciegsa.

No és la primera vegada que s'ajorna la declaració de Caturla, ja que inicialment estava citat el passat 8 de març. També ha patit diversos ajornaments la compareixença de Benavent, qui s'ha autodenominat 'ionqui dels diners'.

Al costat de Caturla i Benavent, en aquesta nova peça d'Imelsa també tenen la condició d'investigats per suborn, prevaricació i malversació l'expresident de la Diputació de València Alfonso Rus; quatre tècnics de Ciegsa i els responsables de empreses adjudicatàries Cleop, BM3 i Dragados.

En aquesta peça el jutge investiga l'adjudicació de contractes sense respectar els principis de legalitat, concurrència efectiva, imparcialitat i proscripció de l'arbitrarietat amb la finalitat d'afavorir contractualment a determinades empreses en l'adjudicació d'obra pública a canvi de comissió o do.

Eixes irregularitats en la contractació entre 2003 i 2007 podrien tindre una "finalitat de lucre que podria tindre el seu origen o propòsit en el finançament d'un determinat partit polític o alternativa o conjuntament a açò, en el propi lucre personal, ja confessat pel principal investigat en aquesta causa", Marcos Benavent, segons exposava el jutge en la seua interlocutòria.

Respecte dels tècnics, el jutge investiga si pogueren haver col·laborat donant una cobertura d'aparent legalitat a decisions que venien a estar establides arbitràriament i per endavant, i si van justificar sobrecostos sobre una base fictícia o mancats de verdadera justificació per a obtindre més finançament o compensar econòmicament les empreses que pagaven comissions amb el consegüent perjuí econòmic per a l'erari públic de la Generalitat.

L'informe policial arreplega indicis delictius respecte a les següents obres o adjudicacions: IES número 4 de Torrevieja, adjudicat a Cleop; IES la Llosa de Ranes i IES Xirivella; IES El Cabanyal, adjudicat a BM3; CEIP número 5 de Borriana, a la UTE BM3-Dragados; i CEIP 7 de Santa Pola a una altra UTE de les mateixes empreses.

Consulta aquí más noticias de València.