Comunitat Valenciana

Hernando exigeix que Puig demane perdó per la "persecució fins a la mort" a Barberá i que Oltra explique el finançament

  • El portaveu del PP en el Congrés dels Diputats, Rafael Hernando, ha exigit al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que demane "perdó" per les acusacions que es van fer contra l'exalcaldessa de València, Rita Barberá, a la qual "van perseguir fins a la mort".
Rafael Hernando en una foto d'arxiu
Rafael Hernando en una foto d'arxiu
Europa Press - Archivo
Rafael Hernando en una foto d'arxiu

Així mateix, ha instat la vicepresidenta de l'executiu valencià i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, al fet que explique "com es va finançar la campanya electoral de 2007 del Bloc", partit majoritari de Compromís, per la investigació oberta sobre un presumpte finançament irregular de PSPV i Bloc durant aquests comicis.

Així s'ha pronunciat el portaveu 'popular' davant els mitjans de comunicació a Almeria on ha criticat que en el Congrés dels Diputats "s'haja sotmès al PP" a una comissió d'investigació pel seu finançament i, no obstant açò, no s'investiguen els comptes de la resta de formacions polítiques.

"Tots es van posar d'acord perquè només s'investigara el PP i clar després ens hem assabentat que Cs va presentar uns comptes falsos davant el Tribunal de Comptes", ha lamentat per a criticar l'actitud del líder de la formació taronja, Albert Rivera, que "no va fer res". "Seguim investigant els comptes del PP fins i tot les dels anys 80, però que a ells no se'ls investigue i per descomptat els del PdCat tampoc", ha indicat.

En aquest sentit, ha reprovat que a la Comunitat Valenciana "tampoc" s'investigue si es va utilitzar "els diners de les dessaladora de Cristina Narbona (exministra de Medi ambient i actual presidenta del PSOE) per a finançar les campanyes del PSPV i Compromís".

"Vaig a fer una referència a açò de Compromís i el PSOE en la Comunitat València. A València, a Rita Barbera la van perseguir fins a la mort aquesta gent amb plets i instruccions en el tribunals i ahir va haver-hi una sentència absolent la senyora Barberá i el seu número dos de les acusacions del PSOE", ha subratllat.

D'aquesta manera, ha exigit Puig que demane "perdó" i Oltra, "tertuliana de càrrec que està tots els dies en alguna televisió espanyola donant lliçons", que "explique com es va finançar la campanya de 2007 del Bloc, de la qual ella era corresponsable, i si va a aplicar les mateixes regles".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento