La CVMC constitueix el seu Consell de la Ciutadania

  • És l'òrgan assessor en matèria de programació i de continguts del Consell Rector i de la direcció d'À Punt.
  • L'organisme, que s'ha constituït aquest divendres, compta amb 13 membres.
  • És la primera vegada en la història que la radiotelevisió pública valenciana compta amb un òrgan així.
Consell de la Ciutadania
Consell de la Ciutadania
CVMC

Aquest divendres s'ha constituït en el Centre de Producció de Programes de Burjassot el Consell de la Ciutadania de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, l'òrgan assessor en matèria de programació i de continguts del Consell Rector i de la Direcció general d'À Punt, que compta amb tretze membres.

Segons ha informat la CVMC en un comunicat, aquesta és la primera vegada en la història que la radiotelevisió pública valenciana compta amb un òrgan de participació ciutadana.

El Consell de la Ciutadania està format per 13 membres: Vicente Muñoz Puelles, designat pel Consell Valencià de Cultura; Fernando Moner i Lucía Peris, designats per la Conselleria d'Economia Sostenible; Verònica Cantó, a proposta de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua; Andriy Yakubuk, pel Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana; Fernando Vilar i designat pel Consell Valencià d'Universitats i de Formació Superior.

També formen part d'aquest organisme Toño Abad, nomenat a proposta del Col·lectiu Lambda; Julia Sevilla, designada per la Federació de Dones Progressistes/Tyrius/Associació Alanna; Nuria Tendeiro, a proposta de la plataforma del tercer sector de la Comunitat Valenciana; i els ja anunciats Pilar Gloria Devesa, José Reig, María Teresa Puertes i José Ignacio Pastor, nomenats a proposta del Consell Rector de la CVMC.

El mandat de les persones seleccionades serà de cinc anys. Durant l'acte de constitució, el president de la CVMC, Enrique Soriano, ha destacat el Consell de la Ciutadania com a "òrgan de participació fonamental".

"Esperem aquesta col·laboració per a atendre les aspiracions de l'audiència. El Consell de la Ciutadania és la via a través de la qual tindrem informació sobre les necessitats que manifesten els ciutadans", ha defès Soriano.

Defensa de l'audiència

El Consell de la Ciutadania, previst en la Llei 6/2016, de 15 de juliol, a més de triar i proposar a les Corts una persona perquè forme part del Consell Rector, com a òrgan assessor de la Corporació té les funcions d'informar amb caràcter preceptiu i no vinculant al Consell Rector sobre les línies bàsiques de la programació i sobre els aspectes relatius a la programació inclosos en el contracte programa.

També exercirà la defensa de l'audiència, rebent i instruint les queixes de la ciutadania. Igualment, serà l'encarregat d'emetre informes o dictàmens que li encarregue el Consell Rector i, especialment, sobre el desenvolupament del contracte programa en els aspectes relatius a la programació, com per exemple la qualitat, l'impacte social i cultural, les dades d'audiència i el compliment de les quotes d'accessibilitat; i també d'arreplegar les demandes, els suggeriments i els comentaris dels usuaris i fer-los arribar al Consell Rector, entre d'altres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento