Comunitat Valenciana

STEPV registra la convocatòria de vaga del professorat interí per als dies 24, 25 i 26 d'abril

  • Representants del Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) han registrat aquest dijous en la Conselleria d'Economia la convocatòria de vaga de professorat interí prevista per als pròxims dies 24, 25 i 26 d'abril.
STEPV registra la convocatòria de vaga del professorat interí
STEPV registra la convocatòria de vaga del professorat interí
STEPV
STEPV registra la convocatòria de vaga del professorat interí

El motiu de la convocatòria de la parada respon, "d'una banda, a l'exigència a la Conselleria d'Educació de negociar un pacte d'estabilitat que realment garantisca la continuïtat en el treball del professorat interí que no supere les oposicions massives els pròxims anys".

D'altra banda, es justifica en la "reclamació al Ministeri d'Educació de l'activació dels processos de consolidació arreplegats en Text Refós de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, és a dir a una consolidació que es realitzaria, per tant, mitjançant un concurs de mèrits per al professorat interí", explica el sindicat a través d'un comunicat.

Segons STEPV, "l'acord de març de 2017 firmat entre CCOO, UGT i CSIF i el ministre (Cristóbal) Montoro ha permès la convocatòria d'oposicions massives per a consolidar plantilles, però no per a consolidar el professorat interí que ja està treballant".

"No hi ha cap mesura en l'acord que vaja en eixe sentit", insisteix STEPV, que afig que "la Conselleria d'Educació va anunciar en premsa el 21 de juliol de 2017 que convocaria 13.000 places entre 2018 i 2021 i més de la mitat d'aquests llocs els esta ocupant actualment professorat interí (la resta correspondrien a la previsió de jubilacions)".

Aquest anunci ha generat, afirma aquesta entitat, "molta inquietud i intranquil·litat en el col·lectiu perquè no es garanteix que qui no supere el procés de concurs oposició puga continuar treballant". "Açò mateix està passant en totes les autonomies on s'estan convocant oposicions massives i el col·lectiu de professorat interí està començant a mobilitzar-se", incideixen.

STEPV recorda que va exigir la negociació d'un pacte d'estabilitat per a fer realitat aquesta garantia de continuïtat en el treball i, a pesar que la Conselleria "va acceptar negociar-ho, la seua proposta no garanteix la continuïtat en el treball després de les oposicions massives".

Per açò, aquest sindicat insta la Conselleria d'Educació a firmar un pacte que "incorpore aquestes garanties de continuïtat en el treball davant les oposicions massives, ja que el conseller Vicent Marzà afirma que el professorat interí que no supere les proves continuarà treballant".

Igualment, reclama "la negociació de les plantilles per a recuperar els llocs de treball retallats pel govern anterior i reduir la càrrega lectiva a la situació anterior a 2012, com a mínim (23 hores en infantil i primària i 18 hores en secundària i resta de cossos)", especifiquen.

ACCÉS DIFERENCIAT

La convocatòria de vaga "apunta" també el Ministeri d'Educació, ja que es continua exigint la negociació de l'accés diferenciat i l'activació de processos de consolidació per a reduir la taxa d'interinitat, sense que cap interí es veja afectat i garantint, alhora, l'accés al sistema de persones aspirants a la docència.

STEPV i la Coordinadora de Professorat Interí (CPI) animen el professorat interí a participar en les jornades de vaga i en les accions que es convocaran en breu "perquè la Conselleria atenga les reivindicacions i es garantisca la continuïtat en el treball després de les oposicions massives i perquè el Ministeri d'Educació negocie la consolidació del col·lectiu".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento