Comunitat Valenciana

La Diputació crea una xarxa de municipis protegits contra la violència de gènere

  • La institució provincial destinarà 600.000 euros anuals per a garantir el seu funcionament.
  • De moment ja s'han adherit quatre ajuntaments a la iniciativa però altres 200 són susceptibles de sumar-se.
Xarxa Municipis Protegits contra la Violència de Gènere
Xarxa Municipis Protegits contra la Violència de Gènere
Diputació de València
Xarxa Municipis Protegits contra la Violència de Gènere

La Diputació de València destinarà un total de 600.000 euros anuals a ajudar als ajuntaments que se sumen a la Xarxa de Municipis Protegits Contra la Violència de Gènere a aplicar "ferramentes" amb "accions coordinades i recursos econòmics per a lluitar contra "aquest complex problema que és de tota la societat".

Així, ho ha explicat aquest dijous el president, Jorge Rodríguez, en roda de premsa, acompanyat per la diputada d'Igualtat, Isabel García, per a presentar aquesta iniciativa, a la qual ja s'han adherit quatre ajuntaments: Alcudia de Crespins, Tavernes de la Valldigna, Manises, i Albalat dels Sorells.

Rodríguez ha explicat que la idea inicial era que fóra una xarxa de municipis "lliures" de violència de gènere però per a açò han d'estar primer "protegits". Per açò, el reglament exigeix als municipis uns requisits mínims per a adherir-se a aquesta xarxa.

Així, han de disposar d'una regidoria o delegació d'igualtat o dona, disposar d'un pla d'igualtat o contra la violència de gènere i estar adherit al Servici telefònic d'atenció i protecció a les víctimes de la violència de gènere. Els municipis integrats rebràn una ajuda econòmica de la Diputació per a garantir el seu compliment.

Fins al moment ja s'han adherit aquests quatre ajuntaments, però hi ha altres prop 200 susceptibles de sumar-se ja que 119 disposen d'una regidoria de la igualtat o dona i altres 75 d'un pla d'igualtat. "Esperem una adhesió massiva i que la resta d'ajuntaments prompte complisquen els requisits per a poder estar en la xarxa", ha assenyalat Rodríguez. Per açò, la convocatòria per a sumar-se a aquesta iniciativa és oberta sense terminis.

Compliment dels requisits

Per la seua banda, la diputada d'Igualtat ha explicat que una vegada adherits a la xarxa, els municipis tindran un termini de 12 mesos per a complir determinats requisits, com formar part del Sistema de Protecció de Víctimes de Violència de Gènere (VIOGEN); disposar d'un protocol local de protecció; formar al personal tècnic, polític i policial en la matèria i posar en marxa campanyes de prevenció.

"La violència de gènere requereix els esforços de totes les administracions públiques per a poder combatre-la, per açò des de la Diputació fem un pas més per a facilitar als ens locals aquesta línia de subvenció", ha assenyalat.

Així mateix, en el termini de dos anys, la Diputació exigirà els ajuntaments adherits a la xarxa que disposen d'un equip de professionals, propi o mancomunat si els municipis són de menor població, que puga fer front als casos de violència de gènere.

Aquest equip haurà d'estar compost per un psicòleg o psicòloga, un treballador social i un agent d'Igualtat amb una formació mínima de 40 hores. En el cas de no complir aquests requisits se'ls donarà de baixa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento