Comunitat Valenciana

La Santa Faç arranca amb 12 minuts de retard i comença la confiscació de begudes alcohòliques

  • La pelegrina de la Santa Faç, que enguany celebra el 529 aniversari, ha començat aquest dijous a les 8.12 hores des de la concatedral de Sant Nicolau en el centre d'Alacant. Com cada any, la relíquia recorrerà els huit quilòmetres que separen Sant Nicolau del monestir de la Santa Faç, on quedarà depositada fins a l'any que vé.
Confiscació de begudes en la Santa Faç
Confiscació de begudes en la Santa Faç
AYUNTAMIENTO DE ALICANTE
Confiscació de begudes en la Santa Faç

La novetat enguany és el dispositiu amb més de 1.200 efectius per a la lluita contra el consum d'alcohol entre menors, així com les restriccions per al consum en la via pública per als majors d'edat.

Sobre este tema, des de la Regidoria de Seguretat s'ha informat que de moment els punts de control fixats per la Policia Local no ha detectat a menors d'edat amb carros de la compra carregats de botelles d'alcohol, com era habitual; però sí ha confirmat la detecció d'una persona que venia alcohol en el carrer. Pel que, s'ha iniciat la confiscació de les primeres neveres portàtils.

En este sentit, l'edil de Seguretat, Fernando Marcos, ha negat que enguany hi haja "miracles", però ha confiat que el dispositiu ha donat un "passet més enllà" i, encara que ha sigut "fa poc temps", els qui "saben de seguretat ho van a dur a terme".

Marcos ha assenyalat que en les festes de la ciutat "i en els caps de setmana" es veia a "cada vegada més joves" consumint alcohol per al que s'exigia la col·laboració d'institucions, pares i mares, professors, "tots féiem coses, però per separat".

Així, davant "el guant llançat" per la Plataforma Tolerància Zero, l'Ajuntament ho ha arreplegat i "amb tots els implicats" serà "molt més fàcil d'eradicar". No obstant açò, ha sigut realista i ha demanat no esperar "miracles, però sí que el primer any començarem a conscienciar a pares i xavals i que hi ha altres alternatives per a passar aquest dia".

529 ANIVERSARI

Per a aquesta 529 edició, l'Ajuntament ha repartit prop de 15.000 canyes, 5.000 més que l'any passat, i hi haurà un dispositiu de seguretat amb quasi 500 efectius municipals, 70 d'ells policies locals destinats per a evitar el consum d'alcohol entre menors.

L'itinerari és el de tots els anys: Eixida a les 08.00 hores per la Porta Negra de la Concatedral, carrer Miguel Soler, carrer Sant Nicolau, carrer Major, plaça de Santa Faç, carrer la Vilavella, carrer Verge del Socors, avinguda de Dénia i carretera nacional Alacant-València.

La paradeta municipal obrirà les portes a les 07.00 hores i fins a les 11.00 hores en la vorera al costat del carrer Cigonya, on es podran degustar els rolls d'anís -650 quilos- i de mistela -650 litres-.

S'instal·larà un Centre de Coordinació d'Emergències de la mà del Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) de la Generalitat, que se situarà a l'entorn del monestir; dos carpes hospital i un lloc de comandament avançat.

La pelegrina afectarà la circulació i es preveu el tall al trànsit rodat de la circulació des de les 06.30 hores i fins a la mitjanit a l'entorn del monestir. La Policia Local controlarà els 31 punts de tall i regulació de trànsit.

S'ha habilitat un servici de llançadora d'autobús i que circularà per la plataforma reservada al llarg de l'avinguda de Dénia des de les 08.30 hores i fins a les 21.30 hores cada cinc minuts. Es reforçaran les línies 02, 08, 13 i 22 i la 03 comptarà amb vehicles articulats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento