Comunitat Valenciana

La Generalitat encarrega la redacció del projecte de la L10, antiga T2, des del carrer Alacant fins a Natzaret

  • La Generalitat valenciana, a través de la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, ha encarregat la redacció del projecte de la L10 de Metrovalència, antiga T2, des del carrer Alacant de la ciutat de València fins al barri de Natzaret.

Així ho ha avançat aquest dimecres el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, després de presidir la reunió del consell de direcció de la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori després d'assumir de manera temporal les competències d'aquest departament per la baixa de la seua titular, María José Salvador, davant la seua pròxima maternitat.

A més, aquest departament autonòmic ha encarregat l'estudi de prolongació de la citada línia des del carrer Alacant al Mercat Central de València i al Pont de Fusta. "Hem passat d'una línia que estava totalment abandonada per l'anterior Consell a engegar el procés perquè la connexió de Natzaret al Pont de Fusta per metre i Tram siga possible en els pròxims anys", ha dit Puig.

El responsable autonòmic ha destacat que el seu Executiu descarta renunciar a una "infraestructura de transport fonamental" i rebutja "balafiar recursos ja invertits pels valencians" en aquesta obra. "Se'n van a fer els projectes. La nostra voluntat és fer les obres atenent a la realitat pressupostària que tinguem", ha agregat.

OBRES DE LA PRIMERA FASE AL GENER

La Generalitat destinarà a aquesta línia de Metrovalència 86 milions d'euros en dos fases. La primera d'elles contempla la línia entre el carrer Alacant i l'Oceanogràfic i la segona, fins a Natzaret.

La previsió de la Conselleria és que el projecte encarregat ara estiga finalitzat el pròxim mes d'octubre i que les obres de la primera fase, estimades en uns 50 milions s'euros, es puguen escometre al gener.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento