Comunitat Valenciana

À Punt informarà sobre festejos taurins però no retransmetrà corregudes

  • Tampoc exhibirà imatges de maltractament animal, tal com ha informat Empar Marco.
  • "Mostrar l'exaltació i sacrifici de l'animal és ensenyar el maltractament i això és contrari al servei públic", assegura.
  • La directora general ha comparegut en Les Corts per a explicar si la televisió emetrà 'Bous al Carrer'.
Bous al carrer a Vilafamés. Arxiu
Bous al carrer a Vilafamés. Arxiu
AYUNTAMIENTO VILAFAMÉS - Archivo
Bous al carrer a Vilafamés. Arxiu

La directora general de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Empar Marco, ha explicat que À Punt informarà sobre la celebració de festejos taurins a la Comunitat Valenciana, però no retransmetrà corregudes de bous ni exhibirà imatges de maltractament animal. "Tradició, festes i visibilització dels nostres fets culturals sí i s'informarà d'aquestes coses, però no hi haurà corregudes de bous", ha subratllat.

Així ho ha assenyalat Marco en una compareixença en la Comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l'Espai Audiovisual en Les Corts, a la qual ha assistit per a explicar la seua posició sobre l'emissió dels 'Bous al Carrer', a petició del PP.

En la seua intervenció, Marco ha indicat que la posició de la CVMC és oferir un servei públic i de proximitat en el qual, com assenyala la llei de creació de l'ens, "es done cobertura a les notícies rellevants en la vida dels pobles i ciutats de la Comunitat" i, per tant, "no oblidarà la tradició ni les festes de bous", ha remarcat, per a puntualitzar que en la nova ràdio i televisió caben "totes les sensibilitats i es buscaran les fórmules per a fer compatible l'informar sobre les tradicions d'arrelament popular amb la no exhibició del maltracte animal".

"Respecte a totes les sensibilitats"

Marco ha admés que aquest tipus d'espectacles i festejos estan "molt arrelats" a la Comunitat Valenciana ja que, segons la memòria de 'Bous al carrer' de la Generalitat, hi ha prop de 9.000 festejos a l'any repartits en més de 300 municipis.

Per tant, ha reiterat que s'informarà de les festes populars de 'bous al carrer' amb criteris de "rellevància informativa" i sempre "des del respecte a totes les sensibilitats" i sense mostrar imatges en les quals "la dignitat animal es veja afectada".

"Insistisc en la separació de festes de bous que no comporten maltracte animal o festes que són de carrer que sí ho suposen com els 'bous embolats' o les corregudes de bous. La nostra tasca és fer compatible el servei públic, la informació i la difusió de les festes i les tradicions amb el respecte als drets dels animals i a la sensibilitat de les persones espectadors", ha reivindicat.

Sensibilitats

D'aquesta manera, ha explicat que no es retransmetran corregudes de bous en la plaça perqué cal tindre en compte "totes les sensibilitats de la ciutadania" i atés que aquest festeig conclou amb la mort de l'animal "molta gent ho interpreta com maltracte animal i aquesta és la base de la divisió".

"Tal com entenem el concepte de servei públic, mostrar l'exaltació i sacrifici de l'animal és ensenyar el maltractament i això és contrari al servei públic", ha puntualitzat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento