Comunitat Valenciana

Puig sobre la denúncia del PP pel finançament de PSPV: "El PP bastant faria amb demanar perdó pel que ha robat"

  • El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha considerat aquest dimecres, preguntat per la denúncia presentada pel PP davant la Fiscalia a Alacant pel presumpte finançament irregular del PSPV, que els 'populars' "bastant farien amb demanar perdó als valencians pel que han robat".
Ximo Puig en una imatge recent
Ximo Puig en una imatge recent
GVA
Ximo Puig en una imatge recent

Així mateix, ha assenyalat que "el PP l'única cosa que pretén és instal·lar en el fang la política perquè sap que no va a poder eixir d'una altra manera". Puig s'ha pronunciat d'aquesta manera en la roda de premsa oferida després de presidir la reunió del consell de direcció de la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, preguntat per aquesta denúncia.

"No puc fer una valoració d'alguna cosa que desconec absolutament", ha respost el responsable autonòmic, que ha afirmat a continuació que "el Partit Popular bastant faria amb demanar perdó als valencians pel que ha robat".

Respecte al presumpte finançament irregular del PSPV entre els anys 2007 i 2011, Ximo Puig ha manifestat que segueix considerant el que ha dit "des del principi" sobre aquest tema.

Així, ha apuntat que els membres d'aquesta formació investiguen "qualsevol indici de qualsevol irregularitat", que estan "oberts a aportar a la justícia" el que estiga a la seua disposició i que ni critiquen els periodistes, ni els jutges, ni la policia".

"Tenim un paradigma democràtic radicalment diferent al Partit Popular", ha dit el cap del Consell. "Nosaltres anem a col·laborar quan sapiem exactament de què s'està parlant, quan tinguem algun coneixement per part de la justícia", ha agregat.

Ximo Puig ha destacat que el PSPV "ja ha iniciat una investigació interna" de la qual "quan finalitze" donarà "màxim trasllat" als mitjans de comunicació, així com la "documentació corresponent".

Igualment, el responsable socialista, que ha recordat que el presumpte finançament irregular de la qual es parla és "una qüestió que vé de fa onze anys", ha subratllat que "s'assumiran responsabilitats polítiques" si es confirma que "algú, en algun moment, va fer alguna cosa malament o va haver-hi alguna irregularitat".

"Nosaltres no tenim cap tipus de problema. Si finalment algú, en algun moment, va fer alguna cosa malament o va haver-hi alguna irregularitat de qualsevol tipus, evidentment, s'assumiran les responsabilitats polítiques. Eixa és la nostra manera de fer", ha exposat Puig.

DECISIONS

Després d'açò, el president de la Generalitat ha al·ludit al PP i ha criticat que a la Comunitat Valenciana es va donar "una situació terrible durant molts anys, concatenada i sistémica" sense que es prenguera "cap decisió". Ximo Puig ha afirmat que, en canvi, els socialistes, "sense haver-hi una qüestió ni sistèmica ni haver-hi cap cas de corrupció" han "pres decisions".

"Hi ha una realitat que és indiscutible. No som el mateix quan no actuem de la mateixa manera. El PP l'única cosa que pretén és instal·lar en el fang la política perquè sap que no va a poder eixir d'una altra manera", ha assegurat el responsable autonòmic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento