Comunitat Valenciana

Zapatero assegura que el PSPV oferirà "claredat i transparència" sobre el suposat finançament irregular de campanyes

  • L'expresident del Govern d'Espanya i ex-secretari general del PSOE José Luis Rodríguez Zapatero ha assegurat que el PSPV oferirà la "màxima claredat i transparència" sobre la investigació en relació a un suposat finançament irregular de les campanyes de 2007 i 2011, i ha precisat que així, "de manera molt contundent", ho ha anunciat el president de la Generalitat i líder dels socialistes valencians, Ximo Puig.
Zapatero en imatge d'arxiu
Zapatero en imatge d'arxiu
Europa Press
Zapatero en imatge d'arxiu

Així mateix, Rodríguez Zapatero ha mostrat la seua confiança en Ximo Puig per a adoptar decisions si cal exigir "conseqüències polítiques". Per açò, ha demanat que s'explique què va ocórrer i ha rebutjat excuses sobre les suposades "finalitats" que puga perseguir el PP.

En atenció als mitjans a Elda (Alacant) aquest dimecres, Rodríguez Zapatero ha plantejat que si hi ha una denúncia "cal aclarir-la". "Em pareix que és una escola adequada en democràcia. Dir que aquests persegueixen no sé què finalitats, no, explica't", ha afirmat l'expresident del Govern, que entén "que puga haver-hi denúncies i que cal acceptar-ho així, sense donar-li un contingut més enllà d'això".

Rodríguez Zapatero ha visitat Elda per a assistir a la inauguració de l'exhibició permanent de la vara de comandament que va pertànyer al president de la II República Manuel Azaña i la qual la ciutat custòdia. En l'acte ha estat present la consellera de Justícia, Gabriela Bravo.

Preguntat sobre el suposat finançament irregular del PSPV i sobre contractes que concerneixen al Ministeri de Sanitat quan ell era president, Zapatero ha manifestat que hi haurà "màxima claredat i transparència" i que així "de manera molt contundent" ho ha anunciat Puig.

"És el que procedeix si hi ha una actuació judicial concretada", ha sostingut i ha mostrat la seua "confiança" en l'Administració General de l'Estat, encara que "plena disposició ha d'haver-hi per part de tots", en referència al PSPV i al propi Ximo Puig.

CONFIANÇA EN PUIG

Sobre el president valencià ha precisat: "Li coneixen i hi haurà col·laboració, responsabilitat, serietat, transparència en tot el que puga ser actuació judicial i si ha d'haver-hi conseqüències polítiques, lògicament confie plenament en Puig".

Rodríguez Zapatero ha subratllat que entre les seues tasques no estava la de tindre responsabilitats en les campanyes electorals, però ha manifestat que "ha d'haver-hi una anàlisi dels fets que han succeït, si és que hi ha una matèria que puga ser irregular, com han de ser aquestes coses, amb assossec i tranquil·litat".

"És la grandesa de la democràcia: que amb totes les seues imperfeccions, és un sistema que està obert, tot es pot discutir, parlar, conéixer, repassar i reavaluar", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento