Comunitat Valenciana

Funció Pública presenta el divendres la proposta per a pagar la carrera professional a interins

  • Portarà  a la Mesa Sectorial de Funció Pública el text que modifica el decret que regula el complement salarial.
  • L'esborrany inclou modificacions per als interins amb una antiguitat de més de cinc anys.
  • Es calcula que el cost que tindrà el pagament d'aquest plus és de 17,4 milions d'euros.
Generalitat Valenciana
Generalitat Valenciana
EUROPA PRESS
Generalitat Valenciana

La Conselleria de Justícia i Administració Pública portarà divendres que ve a la Mesa Sectorial de Funció Pública la seua proposta per a introduir modificacions normatives per a poder pagar la carrera professional als interins amb una antiguitat de més de cinc anys.

D'aquesta manera, l'administració presentarà els sindicats un esborrany per a modificar el decret que regula eixe complement salarial i començarà la negociació, han explicat a Europa Press fonts de Funció Pública.

Les mateixes fonts han manifestat que aquesta proposta ha rebut ja el vistiplau de la Conselleria d'Hisenda i es calcula que el cost que tindrà el pagament d'aquest plus és de 17,4 milions d'euros.

Es dóna la circumstància que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha donat al Consell un termini de deu dies perquè li informe de les mesures que ha pres per a complir la sentència del Suprem que reconeix el dret dels interins amb mes de cinc anys d'antiguitat a percebre el complement retributiu corresponent a la carrera professional.

Des de Funció Pública han assenyalat que el pagament de la carrera professional als interins que complisquen el requisit d'antiguitat ja s'havia previst en els pressupostos de 2018, per la qual cosa "no hi ha cap problema".

Sentència del Suprem

Al març de 2017, el Tribunal Suprem va dictar una sentència en la qual va rebutjar el recurs interposat per la Generalitat Valenciana contra la resolució de 21 de desembre de 2015 del TSJCV que va estimar parcialment el recurs presentat per l'associació d'interins IGEVA UGT contra el decret del Consell, aprovat per l'anterior administració del PP, que va regular la carrera professional dels empleats públics.

En la seua sentència, la secció segona de la sala contenciosa administrativa del TSJCV va declarar la nul·litat dels articles 1, 3, 5, 7 i 18 del Decret 186/14 del Consell sobre el sistema de carrera professional horitzontal i l'avaluació de l'acompliment del personal funcionari de carrera de l'Administració de la Generalitat Valenciana.

La sala va deixar sense efecte igualment les disposicions addicionals primera i segona i la transitòria d'aquest decret perquè excloïa els funcionaris interins amb més de cinc anys d'antiguitat de la possible percepció del complement retributiu de carrera professional. La sentència, basada en el dret europeu, va equiparar funcionaris de carrera i interins únicament a efectes retributius.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento