L'AVL i Elx col·laboraran per a impulsar la retolació de vies urbanes i augmentar la programació en valencià

  • El ple de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha aprovat aquest divendres un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament d'Elx (Alacant) per a desenvolupar una sèrie d'accions dirigides a la promoció del valencià en la localitat.
Visita del rector de la UJI, Vicent Climent, a l'AVL
Visita del rector de la UJI, Vicent Climent, a l'AVL
AVL

Entre elles figuren l'impuls a la retolació de vies urbanes i rurals en valencià, tindre una versió valenciana en la pàgina web, mantindre l'oficina de promoció del valencià o augmentar la programació cultural en la llengua pròpia, ha informat l'AVL en un comunicat.

Així mateix, el rector de la Universitat Jaume I (UJI), Vicent Climent, ha assistit com a convidat a la sessió plenària i ha destacat que l'AVL "s'ha guanyat la confiança dels usuaris de la llengua i la seua autoritat com a institució normativa del valencià", elogiant la trajectòria de la institució, la seua defensa i promoció de la llengua i la seua contribució a fixar-la.

Climent, que el pròxim mes de maig deixarà el càrrec, ha destacat la col·laboració entre la UJI i l'AVL durant tots aquests anys en diferents activitats, relacions que segons ha dit continuaran amb la mateixa o major intensitat.

Per la seua part, el president de l'AVL, Ramon Ferrer, ha agraït al rector "el tracte exquisit" rebut per la UJI i la seua disposició a col·laborar: "Castelló ha sigut nostra casa i a vegades, és just dir-ho, la primera".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento