Comunitat Valenciana

Mor un xiquet després de patir una parada cardiorrespiratòria quan jugava en una platja d'Orihuela

  • Un xiquet de 8 anys va morir ahir dimecres en l'Hospital General d'Alacant després de ser ingressat després de patir una parada cardiorrespiratòria el dimarts quan es trobava jugant en l'arena de la platja Orihuela Costa, a Orihuela (Alacant).
Platja d'Orihuela Costa
Platja d'Orihuela Costa
GOOGLE MAPS
Platja d'Orihuela Costa

Segons han explicat a Europa Press fonts de la Conselleria de Sanitat, el menor estava en la platja quan va entrar en parada i es va donar avís al Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) a les 17.42 hores del dimarts.

Així, han detallat que a les 17.43 es van mobilitzar una unitat del SAMU i dos de Suport Vital Bàsic (SVB), les dos amb desfibril·ladors semiautomàtics. A més, una de les SVB va arreplegar un equip de Primària, amb un pediatre i un infermer, del Centre de Salut d'Orihuela Costa que va arribar al lloc 20 minutos després (18.02 hores). Sis minuts després, a les 18.08, va arribar el SAMU.

Conselleria ha indicat que eixe SAMU era el "més proper" al lloc, i que la resta d'unitats de la zona estaven atenent "patologies urgents", un infart, una hemorràgia intracranial i una hemodinàmica, han precisat.

El SAMU va seguir amb la reanimació, va intubar el menor, ho va estabilitzar i un helicòpter medicalitzat, que va arreplegar al xic en l'heliport de l'Hospital Quirón, ho va traslladar fins a l'Hospital General d'Alacant.

Des de Sanitat no han confirmat les causes que van provocar la parada cardiorespiratòria del menor, però han assenyalat que es trobava jugant en la zona d'arena, i no dins de l'aigua, en la platja d'Orihuela Costa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento