Un nou servei telefònic orientarà els pares amb fills adoptats

La iniciativa pretén acompanyar les famílies en els conflictes que planteja cuidar d’un menor abandonat en origen
La Generalitat posarà en marxa el mes vinent un servei telefònic i presencial per orientar i assessorar famílies amb fills adoptats que, en algun moment, es troben bloquejades davant els reptes o conflictes que planteja una adopció. Es tracta, segons va explicar la consellera de Benestar i Família, Anna Simó, «d’acompanyar» les famílies per ajudar-les a «gestionar les motxilles emocionals» amb què arriben els nens.
La directora de l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA), Rosa Bertran, va indicar que la majoria de conflictes amb aquests nens es donen a la pre o adolescència.

En aquesta etapa els nois, sovint, comencen a plantejar obertament el seu «sentiment d’abandó» o s’obren per explicar que «han estat objectes de maltractaments». Són situacions que les famílies adoptants viuen amb molta angoixa perquè «ja han interioritzat que el nen és seu», va dir Bertran.

El servei intentarà donar respostes a aquests dubtes i farà veure a les famílies que el fet que els nois parlin obertament d’un passat conflictiu «vol dir que tot va bé», que el menor va agafant confiança al seu nou nucli afectiu, segons va comentar la directora de l’ICAA.

La iniciativa, que ara començarà a aplicar-se a Girona i Barcelona i l’any vinent s’estendrà a tot el territori, oferirà un servei informatiu individualitzat i també crearà espais perquè les famílies comparteixin angoixes i solucions. El 2007, l’ICAA ajudarà els adoptats a partir de 18 anys a buscar els seus pares biològics.

Només una parella homosexual

Només una parella homosexual –presentada així, almenys– s’ha interessat per conèixer els detalls de l’adopció des que a l’abril va entrar en vigor el canvi legislatiu. La conselleria de Benestar i Família admet que les primeres adopcions entre aquest col·lectiu es produiran via judicial, ja que segurament s’adoptaran legalment els fills de les parelles. Davant la negativa de la majoria de països a acceptar l’adopció –tret de Sud-àfrica i Brasil– , la directora de l’ICAA va avançar que no descarta signar convenis amb estats nord-americans, on hi ha molts nens negres que les famílies blanques rebutgen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento