Comunitat Valenciana

L'Aidimme tria com a nou president Fernando Saludes, també titular de la xarxa d'instituts tecnològics Redit

  • L'assemblea general de l'Institut Tecnològic Metalmecànic, Moble, Fusta, Embalatge i Afins (Aidimme) ha triat l'empresari Fernando Saludes com a nou president. Saludes és, al seu torn, titular de la Xarxa d'Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (Redit) des de 2016. Per la seua banda, Francisco Javier García ha revalidat el seu càrrec en la vicepresidència del centre tecnològic.
Treballadors de l'Aidimme
Treballadors de l'Aidimme
AIDIMME
Treballadors de l'Aidimme

El nou president va ser designat en la sessió extraordinària celebrada dijous passat, 29 de març. L'institut va renovar els càrrecs en complir-se dos anys des de la fusió entre Aidima i Aimme en 2015. Saluts substitueix Carlos Mena, que ha ostentat el càrrec fins a hui, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

El Consell Rector d'Aidimme ha quedat configurat amb la vicepresidència, que revalida Francisco Javier García; la secretaria, que ocupa Vicente Folgado, i per sis vocalías permanents.

Una d'elles l'ocupa l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), per la seua directora general, Jùlia Company. La resta de vocalías estan ostentades per les patronals Fevama, Femeval i Fempa, al costat d'altres 19. Entre elles destaca la incorporació de Soledat Berbegal, d'Actiu, i Mª Eugenia García, de Micuna, al costat de dos vocalías més designades pel president.

D'altra banda, l'òrgan també va donar llum verda al pla de treball de l'institut per a 2018. Destaca l'execució de més de 25 projectes de R+D finançats pel vace, per a donar resposta a necessitats manifestades per les empreses valencianes, així com cinc projectes d'àmbit nacional i altres 15 europeus de R+D, entre uns altres.

Aquests projectes es corresponen amb algunes de les línies estratègiques de R+D del centre tecnològic: desenvolupament i optimització de productes, aplicacions avançades dels materials, superfícies modificades, toxicitat, indústria 4.0, fabricació additiva, tractament d'aigües i residus, biomaterials, sistemes d'embalatge, i economia circular.

CURRÍCULUM

El nou president de l'Aidimme, economista de formació, és des de maig de 2016 responsable de la Xarxa d'Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana. És conseller delegat d'Indústries Saludes, un grup industrial familiar amb més de 115 anys de trajectòria en els àmbits de la senyalització, mobilitat i equipaments urbans.

Està compost actualment per quatre empreses: Indústries Saludes, Traffic Futura, Saluts Play i Saludes Servicis Integrals. La companyia inverteix entre un 10 i un 15 per cent de la seua facturació en el seu departament d'innovació, i disposa de laboratori propi de desenvolupament, control i verificació de producte.

Des dels seus inicis, Indústries Saludes s'ha implicat amb els instituts tecnològics, i va formar part en el seu moment de la junta constituent d'Aimme, on va ostentar la vicepresidència.

Fernando Saludes ha participat directament en el grup de treball que va propiciar, amb el suport de Femeval i Fevama, la fusió dels instituts tecnològics Aidima i Aimme en l'actual Aidimme.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento