Comunitat Valenciana

Podem demana una reunió amb PSPV i Compromís per a conéixer les mesures preses pel presumpte finançament irregular

  • Podem ha demanat a les forces del Consell, PSPV i Compromís, una reunió per a saber "què ha ocorregut i quines mesures van a prendre" aquestes formacions en relació amb el presumpte finançament irregular del PSPV i Bloc, partit majoritari de la formació valenciana, en 2007 que s'investiga judicialment. A partir d'eixa trobada, la formació reclamarà les responsabilitats polítiques pertinents.
Antonio Estañ en el Consell Ciutadà
Antonio Estañ en el Consell Ciutadà
PODEM - Archivo
Antonio Estañ en el Consell Ciutadà

Així ho ha indicat el secretari general de la formació habitada a la Comunitat, Antonio Estañ, en roda de premsa, acompanyat per la Secretària de Societat Civil de Podem, Pilar Lima, després d'una reunió de l'executiva de la formació morada.

Estañ ha considerat "greu la situació" i ha admès que aquestes informacions "preocupen pel fet en si, la qual cosa van significar en el seu moment i per les conseqüències que tenen en el dia de hui". Per açò, ha avançat que ha demanat una reunió a PSPV i Compromís per a conéixer de la seua part "totes aquestes informacions" i que els facen arribar "les mesures que estan prenent" para, a partir d'ací, "exigir les responsabilitats polítiques pertinents".

"Després de 20 anys de govern del PP els valencians en 2015 van votar per un canvi que tenia a veure amb augmentar drets i lluitar contra la corrupció i, per tant, pensem que hem de ser els que hem protagonitzat eixe canvi els primers a donar exemple", ha remarcat Estañ per a qui "el fonamental és que aquesta situació s'aclarisca el més prompte possible" i poder així "seguir avançant en el que ha de ser la bandera d'este govern: augmentar els drets dels valencians".

Ha puntualitzat que eixa reunió seria diferent a una comissió de seguiment de l'Acord del Botànic perquè en la qual ha sol·licitat "entrarien un altre tipus de debats". "Açò és prou important com per a tindre una reunió al marge", ha indicat.

"El nostre objectiu és que es genere eixe espai en el qual ens

puguen donar totes les explicacions i informacions sobre quines mesures van a prendre perquè ens interessa que aquest tema s'aclarisca al més prompte possible i tinga les conseqüències que haja de tindre per a seguir treballant sens dubte ni ombra", ha reivindicat.

"QUI HO HA FET, QUE LA PAGUE"

Insistit per si aquesta investigació posa en risc l'Acord del Botànic, Estañ ha remarcat que el que ha de distingir-los del PP són "les conseqüències de les pràctiques" i ha manifestat que no dubta que Compromís I PSPV faran "tot el seu treball" per a garantir que les responsabilitats "estan clares". En cas contrari, prendran mesures. "A nosaltres ens interessa que qui ho ha fet, que la pague siga qui siga", ha subratllat.

En este punt, Pilar Lima ha remarcat "la tolerància zero" de la formació contra la corrupció i ha incidit que s'actuarà "en conseqüència" i de comprovar-se que els fets són certs, "hi haurà conseqüències".

"A DIA DE HUI NO SABEM QUE VAN A FER"

Estañ ha considerat que els partits que estan immersos en la investigació amb les seues manifestacions públiques "han tractat de ser contundents", però ha lamentat que "a dia de hui" no saben "què van a fer per a aclarir aquesta qüestió o si algú va a dimitir si es demostra que ha tingut alguna cosa que veure amb aquestes pràctiques.

Per açò, Podem busca conéixer "de primera mà" si els treballs interns que PSPV i Bloc han emprès "tenen el seu reflex en mesures concretes" perquè "de moment solament tenim eixa voluntat i tenim a veure en què es concreta", ha insistit.

CONFLUÈNCIES

Respecte a si la investigació pot afectar a una possible confluència amb aquests partits de cara a les pròximes eleccions de 2019, Lima ha recordat que el 91,60% dels inscrits que van participar en la consulta va recolzar que aquesta formació es present als comicis en coalició, la qual cosa suposa donar "el tret d'eixida a la fulla ruta pels espais del canvi".

"Treballarem sempre per espais en confluència per a unir forces amb altres espais progressista, però lògicament veurem com influirà la conversa que tinguem amb Compromís i PSPV i eixa depuració de responsabilitats en relació amb aquesta situació", ha afirmat Llima.

Per la seua banda, Estañ ha insistit que "a dia de hui" s'ha d'aclarir el que ha passat per a prendre la decisió de pactar una llista conjunta de Compromís per a presentar-se a la nova cita electoral, com ja fera en els passats comicis.

REVERSIÓ ALZIRA

En un altre ordre d'assumptes, l'executiva de Podem ha valorat la reversió del model Alzira, que va tornar a la gestió pública aquest diumenge, un fet que Lima ha qualificat de "fita històrica" que "posa fi al model de privatització" de la sanitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento