Comunitat Valenciana

Puig assegura que el PSPV no té problema a fer un "striptease absolut" i remarca la diferència amb Gürtel

  • CASTELLÓ/VALÈNCIA, 3 (EUROPA PRESS)
Ximo Puig atén als mitjans
Ximo Puig atén als mitjans
GVA
Ximo Puig atén als mitjans

El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimarts que el partit no té "cap problema a fer un striptease absolut" perquè, de fet, tenen "problemes econòmics per haver lluitat contra la corrupció", ha incidit que volen que "se sàpia la veritat", però ha advertit que "si algú pensa que això és la Gürtel valenciana, és una fake news".

Així s'ha pronunciat Puig aquest dimarts abans de participar en dos actes a Castelló i València, en ser preguntat pels mitjans per la investigació judicial sobre el presumpte finançament il·legal del PSPV -i el Bloc- en 2007, i per les declaracions del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, qui ha dit que confia a Puig per a aclarir si el PSPV va pagar actes electorals en B en 2007.

Puig ha explicat que ha parlat amb Sánchez i "està tranquil", al mateix temps que li ha agraït la seua confiança: "Agraïsc al secretari general del PSOE el suport, que és mutu, i evidentment el PSOE té una resposta respecte a quan apareixen problemes que poden ser reals o no absolutament diferent al PP", ha indicat el líder del PSPV.

Segons Puig, els socialistes no acusen els periodistes, ni els fiscals, ni la Policia, sinó que intenten "saber la veritat". "I anem a intentar aportar tot el que ens demane la justícia en aquest procés, que fins al moment no ens ha demanat gens, doncs volem saber si fa 11 anys es van fer les coses malament en alguna part i s'actuarà en conseqüència", ha incidit.

El 'president' ha assenyalat que aquesta vesprada hi ha una reunió del secretariat del PSPV que "prendrà les decisions d'aperturar la comissió interna" per a recopilar la informació sobre les qüestions que s'estan investigant. "Volem que la societat tinga confiança absoluta en els partits polítics decents, i el PSOE és un partit decent", ha asseverat.

CONFIANÇA

Segons ha apuntat, en aquests moments "milers i milers" de persones confien en el Govern i, per descomptat, el Govern valencià "no té res a veure amb situacions que es pogueren haver produït en el passat i que anem a investigar i intentar aportar tota la llum perquè no quede cap tipus d'ombra".

Preguntat sobre el fet que el PPCV vaja a reclamar en els ajuntaments els contractes amb les empreses relacionades amb el presumpte finançament irregular de PSPV i Bloc, Puig ha subratllat que li pareix "molt bé" que el PP demane tot allò que creu que va a aportar llum a qualsevol situació.

No obstant açò, ha indicat que "si algú pensa que hi ha alguna equiparació respecte al que ha sigut la corrupció sistémica del PP, evidentment no té gens que veure", i tampoc té res a veure amb la resposta, "doncs el PP va intentar liquidar a un jutge, que finalment no ho va aconseguir, i desacreditar a la Policia". "Nosaltres tenim una actuació radicalment diferent", ha afegit.

"Intentar embrutar tot el sistema per part del PP, que és l'única manera que tenen d'eixir de la seua situació, és una greu afecció al sistema democràtic", ha apuntat Puig, qui creu que el PP ha fet "molt dany" a la Comunitat Valenciana, doncs "no ha sigut un cas, ha sigut el cas PP".

El secretari general del PSPV ha destacat que els socialistes assumiran totes les responsabilitats d'una qüestió "que ha eixit com ha eixit des de fa 11 anys, i no hi ha cap problema a fer un estriptis absolut del que és el PSOE, de fet tenim problemes econòmics per haver lluitat contra la corrupció".

COMISSIÓ D'INVESTIGACIÓ EN CORTS

Preguntat sobre la petició de Ciutadans de crear una comissió d'investigació per a aclarir els detalls sobre el presumpte finançament il·legal de PSPV i Bloc, ha incidit que els socialistes valencians volen conéixer la veritat d'aquest cas i "esbrinar fins a l'última qüestió que estiga a l'abast".

Ha recordat, per tant, que la seua posició és "favorable" a les comissions d'investigació perquè "tot el que és treballar en l'esclariment d'eixes qüestions és favorable". No obstant açò, ha advertit que "si algú pensa que això és la Gürtel valenciana, és una 'fake news', això no és real, estem parlant d'altres qüestions".

"Però en qualsevol cas, siga gran o xiqueta, si s'ha fet alguna cosa malament cal assumir responsabilitats polítiques més enllà de les jurídiques, i això és el que farem", ha resolt.

EL PES DE LA LLEI

Per la seua banda, l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha assenyalat que "si hi ha una sentència que condemna a un polític per corrupció, la qual cosa cal fer és que caiga tot el pes de la llei sobre eixa persona, independentment del partit que siga, perquè els corruptes no caben en política".

"La política és un treball molt noble que és de vocació pública i de millorar la vida dels veïns, i en política no caben els corruptes, els quals ha d'anar-se'n de la política o expulsar-los de la mateixa", ha apuntat. No obstant açò, Marque ha destacat que si "per mala fe política, algun partit polític va a la Justícia simplement per a denigrar la imatge pública i política d'algú, també hauria de tindre algun tipus de responsabilitat davant la ciutadania".

"Si pel meu fora, per als corruptes seria la condemna, retornar els diners i la inhabilitació per a càrrec públic per a tota la vida", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento