Cs demana una comissió d'investigació per a aclarir els detalls sobre el presumpte finançament il·legal de PSPV i Bloc
Cs demana una comissió d'investigació per a aclarir els detalls sobre el presumpte finançament il·legal de PSPV i Bloc CS

La síndica de Ciutadans (Cs) en les Corts Valencianes, Mari Carmen Sánchez, ha sol·licitat aquest dimarts "la creació d'una comissió d'investigació de manera urgent per a aclarir els detalls sobre el presumpte finançament il·legal de PSPV i Bloc (soci majoritari de la coalició Compromís)".

Sánchez ha lamentat que "la Comunitat Valenciana estiga una altra vegada en el candelero per la corrupció" i ha considerat que "els dirigents de tots dos partits han de donar ja una explicació als valencians i assumir responsabilitats polítiques". "Fins a hui -ha continuat- han estat marejant la perdiu i evitant donar explicacions reals".

"Al cap i a la fi, la corrupció, corrupció és. No hi ha corrupció bona i corrupció roïna. No és pitjor la corrupció del PP que la que puga existir en el PSPV i en Compromís", ha subratllat, al mateix temps que ha afirmat que "no solament es posa en qüestió la transparència de la qual han gallejat aquests partits, sinó que també existixen seriosos dubtes sobre el finançament de les seues campanyes". Al seu entendre "és qüestió de responsabilitat, de creure's la transparència no solament fer d'ella una bandera".

A més, ha assegurat que no els tremolarà el pols a l'hora de demanar tant la compareixença de l'exministra de Medi Ambient Cristina Narbona com de l'expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero, "i de totes aquelles persones els noms de les quals estan eixint a la llum".

"EN RISC LA CREDIBILITAT I ESTABILITAT DEL BOTÀNIC"

En aquesta línia, la portaveu parlamentària de Ciutadans ha apel·lat a la "responsabilitat" de la resta de grups parlamentaris perquè recolzen la creació de la comissió d'investigació perquè "s'està posant en risc la credibilitat del Consell i l'estabilitat política del Botànic".

Sánchez ha avançat que no tardarà a posar-se en contacte amb el PP i amb Podem. Aquest últim, ha dit, ja es mostrat "preocupat" arran de les informacions dels últims dies. I és que "la lluita contra corrupció era un estendard que els partits que hem arribat ultima legislatura teníem molt clar que havia d'estar ací", ha conclòs.

Consulta aquí más noticias de València.