Podem demana una reunió amb PSPV i Compromís per a conéixer les mesures preses pel presumpte finançament irregular
Podem demana una reunió amb PSPV i Compromís per a conéixer les mesures preses pel presumpte finançament irregular PODEM - Arxiu - Archivo

Així ho ha indicat el secretari general de Podem, Antonio Estañ, en roda de premsa, acompanyat per la secretària de Societat Civil de la formación, Pilar Lima, en què han considerat "greu" aquesta investigació.

Per a Estañ, aquestes informacions "preocupen pel fet en si i el que van significar en el seu moment i també per les conseqüències que tenen en el dia de hui".

Per açò, ha avançat que ha demanat una reunió a PSPV i Compromís per a conéixer de la seua part "totes aquestes informacions" i que els facen arribar "les mesures que estan prenent" para, a partir d'ací, "exigir les responsabilitats polítiques pertinents".

"Després de 20 anys de govern del PP els valencians el 2015 van votar per un canvi que tenia a veure amb augmentar drets i lluitar contra la corrupció i, per tant, pensem que hem de ser els que hem protagonitzat eixe canvi els primers a donar exemple", ha remarcat Estañ per a qui "allò fonamental és que aquesta situació s'aclarisca al més prompte possible" i poder així "seguir avançant en el que ha de ser la bandera d'aquest govern: augmentar els drets dels valencians".

Ha puntualitzat que eixa reunió seria diferent a una comissió de seguiment de l'Acord del Botànic perquè en la qual ha sol·licitat "entrarien en un altre tipus de debats". "Açò és prou important com per a tindre una reunió al marge", ha indicat.

Insistit per si aquesta investigació posa en risc l'Acord del Botànic, Estañ ha remarcat que el que ha de distingir-los del PP són "les conseqüències de les pràctiques" i ha manifestat que no dubta que Compromís i PSPV faran "tot el seu treball" per a garantir que les responsabilitats "estan clares". En cas contrari, ha assenyalat, que haurien de prendre mesures. "A nosaltres ens interessa que qui l'haja fet que la pague siga qui siga", ha subratllat.

En aquest punt, Pilar Lima ha remarcat "la tolerància zero" de la formació contra la corrupció i ha incidit que s'actuarà "en conseqüència" i de comprovar-se que els fets són certs, "hi haurà conseqüències".

Consulta aquí más noticias de València.