Puig sobre el PSPV: "Si hi ha hagut alguna irregularitat, s'assumirà"
Puig sobre el PSPV: "Si hi ha hagut alguna irregularitat, s'assumirà" @GENERALITAT

El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha manifestat aquest dijous, en relació amb el presumpte finançament irregular del PSPV i Bloc en 2007 que s'investiga judicialment, que cal esperar al fet que "s'aclarisquen" els fets, encara que espera que durant eixos anys s'actuara d'una manera correcta. "Tinc confiança, però si en algun cas hi ha hagut alguna situació irregular s'assumiran les responsabilitats", ha subratllat.

Així ho ha indicat Puig als mitjans de comunicació, abans de realitzar una visita a les confraries de la Setmana Santa Marinera de València, en ser preguntat per si en el PSPV "s'han falsejat factures" després de la investigació per suposat finançament irregular.

Sobre aquest tema, el líder dels socialistes valencians ha insistit que el partit "no té més coneixement" dels fets que el que s'ha publicat en els mitjans de comunicació perquè "en cap cas la justícia s'ha dirigit al PSOE".

"Tot el suport" a la justícia

No obstant açò, ha puntualitzat que la formació donarà "tot el suport" a la justícia i la policia per a "que s'aclarisca si hi ha hagut algun comportament erroni fa més d'una dècada". En cas que així siga, ha subratllat que "s'assumiran totes les responsabilitats".

"Nosaltres donem una resposta nítida i tolerància zero als comportament irregulars i la corrupció política. L'única cosa que necessitem és tindre la informació adequada i prendre les decisions", ha assenyalat per a considerar que el PP, que ha sigut el que ha presentat la denúncia, "ha judicialitzat aquesta qüestió". "Nosaltres ni ataquem els jutges, fiscals ni la policia ni els periodistes, que era la tàctica del PP", ha apuntat.

"Que s'aclarisca la qüestió amb garanties"

Per a Puig, l'important ara és que s'aclarisca aquesta qüestió "amb garanties jurídiques" perquè no tenen "res que ocultar" i van a defendre "el que és fonamental en la democràcia, que és la transparència".

Insistit per si li "preocupa" que amb aquesta investigació es puga demostrar que el PSPV ha dut a terme les mateixes pràctiques que tant se li han criticat el PP, ha negat aquest extrem i ha subratllat que és "absolutament conscient" que durant els anys que ell ha sigut secretari general del PSPV "s'ha actuat d'una manera absolutament correcta".

"Del passat no ho sé, però jo espere que sí. Tinc confiança, però si en algun cas hi ha hagut alguna situació irregular s'assumiran les responsabilitats. El que no es pot és tindre una doble vara de mesurar i jo mai la vaig a tindre i per descomptat assumirem la responsabilitat política i ho dic des d'un canvi de paradigma del comportament enfront de situacions d'aquestes característiques", ha insistit.

Ha admés que darrere d'aquesta denúncia del PP "hi ha una sèrie de comportaments no precisament exemplars", però ha reiterat que cal veure "la realitat dels fets" i quan estiguen "aclarits" prendran "les decisions oportunes". "En aquest moment el que volem és que s'aclarisca fins a l'últim dels detalls", ha subratllat Puig.

Per a açò, ha indicat que el PSPV va a establir una comissió de recollida de dades per a veure "si hi ha algun element" que puguen aportar quan la justícia li ho demane, perquè fins a hui "no hi ha hagut cap tipus de comunicació". "Anem a recopilar totes les dades que obren en disposició del partit", ha resolt.

Consulta aquí más noticias de València.