Comunitat Valenciana

Naix una cria de Dril en Bioparc, un dels primats més amenaçats d'Àfrica

  • Una cria de Dril, un dels primats més amenaçats d'Àfrica, ha nascut aquest mes en Bioparc i ja pot veure's fortament agarrat a la seua mare en la zona que recrea els boscos de ribera d'Àfrica equatorial, segons ha informat el parc en un comunicat.
Naix una cria de Dril en el Bioparc
Naix una cria de Dril en el Bioparc
BIOPARC
Naix una cria de Dril en el Bioparc

És un primat poc conegut que únicament pot veure's en tres parcs a Espanya i Bioparc València és l'únic on pot contemplar-se en un recinte multiespècie. Els Drils estan inclosos en la llista roja de la UICN, per la qual cosa es tracta d'un important naixement dins del Programa Europeu de Preservació d'Espècies Amenaçades (EEP).

A més, aquest naixement se suma al de Pepe, el quart goril·la valencià, i a una gasela Mhorr, espècie extinta en el seu hàbitat. Són tres cries de gran valor per a les seues respectives espècies que consoliden a Bioparc com una reserva de vida salvatge, segons les mateixes fonts.

Els primats dril (Mandrillus leucophaeus) són un dels primats més amenaçats d'Àfrica. Aquest nadó, del que encara es desconeix el sexe, és fill del mascle Rafiki i la femella Abuja i naix dins del Programa Europeu de Conservació d'Espècies Amenaçades (EEP).

El grup reproductor valencià està format per dos femelles adultes i un mascle que viuen amb els fills nascuts de cadascuna de les femelles. De grandària mitjana, els primats dril presenten un evident dimorfisme sexual i el mascle molt cridaner.

D'imponent port i prominents ullals, la seua cara negra que pareix una màscara, destaca sobre el pelatge marró grisenc tenyit de verd oliva. Desenvolupa una "corona" que li assembla a un lleó i uns vius colors blaus porpra en les natges i roig intens baix del llavi i en la zona genital.

L'home és el seu major depredador seguit per l'àguila coronada i el lleopard. Aquests primats habiten a l'oest d'Àfrica central i solen viure en selves i boscos en grups formats per un mascle i fins a 20 femelles amb les seues cries.

Són omnívors i s'alimenten principalment de tubercles, arrels i brots vegetals que complementen amb cucs, granotes, sargantanes i xicotets mamífers. Les seues gestacions duren al voltant dels 180 dies i la seua esperança de vida està al voltant dels 28 anys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento