Comunitat Valenciana

El Servef concedirà ajudes per a la contractació fixa en el sector hoteler

  • El president de la Generalitat Valenciana ha anunciat accions per a millorar l’ocupació turística.
  • Per a Puig, el turisme a la Comunitat aspira a ser "una referència en diversitat, igualtat i accessibilitat".
El president en la reunió de la Comissió Interdepartamental de Turisme
El president en la reunió de la Comissió Interdepartamental de Turisme
gva
El president en la reunió de la Comissió Interdepartamental de Turisme

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat que el Servef concedirà ajudes per a fomentar la contractació fixa en el sector hoteler.

Puig s'ha pronunciat així després d'assistir a la reunió de la Comissió Interdepartamental de Turisme celebrada en el Palau de la Generalitat amb representants de totes les conselleries i el secretari autonòmic de l'Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer.

El 'president' ha destacat que "totes" les conselleries "estan implicades en el desenvolupament del turisme". En aquest sentit, ha destacat la iniciativa que, en relació amb el sector turístic, va a iniciar ja la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball a través del Servef per a millorar la qualitat de l'ocupació turística.

Es tracta d’"ajudes a la contractació d'aquelles persones que ara estan treballant d'una manera precària i que podem aconseguir que siguen fixes i, per tant, que tinguen una qualitat de treball diferent", ha explicat Puig, amb el que es pretén contribuir al fet que aqueixes persones "tinguen el seu projecte de vida afermat i clar", ha afegit.

Segons el cap del Consell, el turisme a la Comunitat aspira a ser "una referència en tres punts clau: diversitat, igualtat i accessibilitat", i ha indicat que l'Agència Valenciana de Turisme ha invertit recentment prop de dos milions d'euros per a condicionar les platges valencianes.

Objectiu: desestacionalitzar el turisme

"S'està fomentant l'accessibilitat per a les persones amb diversitat funcional, i aquesta és una aposta, una proposta turística, basada en valors", ha afegit el responsable del Govern valencià, que ha qualificat aquesta línia com "un turisme basat en persones".

D'altra banda, Puig s'ha referit a les previsions de Setmana Santa i ha comentat que l'Agència Valenciana de Turisme preveu una ocupació hotelera propera al 80% a la Comunitat.

També ha fet un balanç positiu de l'evolució dels objectius de desestacionalització i accessibilitat per a turistes amb diversitat funcional.

En concret, s'espera una ocupació del 84,13% en hotels del litoral, amb pics de fins al 95% en localitats com Benidorm, i del 75,47% en la resta de la Comunitat, ja que, segons ha assegurat el president, la Setmana Santa "és un gran moment també per al turisme interior" gràcies a diferents esdeveniments religiosos o tradicionals.

Dades de 2018

D'altra banda, Puig ha ressaltat que les xifres que es coneixen de 2018 són "extraordinàriament positives" per al turisme valencià, ja que al gener d'enguany s'ha incrementat en un 11,3% el nombre de turistes estrangers respecte al mateix mes de l'any anterior, la qual cosa suposa "un element clau respecte als progressos que estem fent en la desestacionalització", ha afirmat.

El cap del Consell ha valorat el creixement del turisme britànic "malgrat el Brexit i la devaluació de la lliura", així com l'augment del 17,4% en la presència de turistes dels països nòrdics segons les dades de gener, i del 34,8 % en els turistes alemanys, mercat amb "molt nínxol de creixement", segons Puig.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento