Puig assegura que a partir de diumenge hi haurà un millor servei en La Ribera

  • El cap del consell considera que la reversió s'ha fet "des de la tranquil·litat, la serenitat i el diàleg".
  • El president i la consellera de Sanitat s'han reunit amb els alcaldes de la comarca per a explicar el procés.
El 'president', al costat de la consellera de Sanitat
El 'president', al costat de la consellera de Sanitat
GVA

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat que a partir d'aquest diumenge, 1 d'abril, hi haurà "un millor servei públic de sanitat" en el departament de salut de la Ribera (València), amb la reversió a la gestió pública. Es tracta d'un procés iniciat fa més d'un any que ha garantit que s'ha fet "des de la tranquil·litat, la serenitat i el diàleg".

Puig s'ha reunit aquest dimecres amb els alcaldes de la comarca amb motiu de la reversió de l'Hospital de la Ribera, a Alzira (València) al sistema públic de sanitat en una trobada a la qual també ha assistit la consellera de Sanitat, Carmen Montón.

A partir de la reversió, el cap del Consell ha destacat que s'augmentarà la cartera de serveis i el personal, a més d'"un esforç molt gran" en Atenció Primària, d'acord al pla que va presentar la titular de Sanitat la setmana passada, amb una inversió d'al voltant de vuit milions d'euros".

Montón ha detallat en la trobada que el Govern valencià realitzarà una inversió de 5,7 milions per a millorar la tecnologia, tant la vinculada a l'oncologia, àrea en la qual hi ha "una obsolescència important", com la referida a l'Atenció Primària, amb nou equipament. L'objectiu, "donar una resposta més ràpida a la ciutadania", ha afirmat.

Sota aquest prisma, el president ha reiterat que "la prioritat són les persones" i ha recalcat que "els ciutadans de la Ribera han d'estar totalment convençuts que junts anem a avançar també perquè tinguen una millor sanitat".

"Sense cap conflicte"

Puig ha contraposat aquesta meta amb l'anterior departament de l'Hospital de la Ribera, un model que "havia fracassat", per la qual cosa considera que la gestió que s'instaura a partir d'abril és "un nou impuls".

"Ho volem fer sense cap conflicte: respectem els interessos de les empreses privades, però creiem que tot açò cal fer-ho des del respecte i des del diàleg", ha recalcat, per a subratllar que el Consell "és un govern que pensa, sobretot, en l'interés general i en l'interés de les persones".

Mapa concesional de la Ribera

D'altra banda, durant la reunió amb els alcaldes, el president de la Generalitat -com a conseller de Vertebració del Territori en funcions per l'embaràs de Mª José Salvador- també ha parlat sobre el Pla Concesional de la Ribera.

"Les concessions estaven caducades, i durant molt temps no s'ha fet aquest treball d'aproximació a la mobilitat, i nosaltres ho fem des d'una altra mirada: allò important no són tant les línies, sinó la mobilitat", ha afirmat, amb vista a "impulsar que un dels primers mapes siga precisament el de la Ribera".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento