En roda de premsa, Zaplana ha assegurat que el sistema en La Ribera "funciona bé malgrat Puig, Montón i Oltra" i els temps d'espera "estan molt per sota de la mitjana", a quatre dies que la gestió torne a les mans de la Generalitat l'1 d'abril.

Així, ha demanat "un esforç als treballadors i paciència als usuaris" però ha assegurat que també demanaran "responsabilitats de tot el que succeïsca en els pròxims mesos en l'hospital" després de la reversió.

"Puig i Oltra han consentit i protegit el nyap i les mentides que Montón ha abocat en els últims anys respecte a la Ribera. Els anem a fer responsables de tot allò que perjudique els ciutadans de la comarca després d'aquest gran nyap que anem a viure en els pròxims mesos, amb un control exhaustiu sobre la qualitat assistencial de les persones", ha dit.

El portaveu 'popular' ha mostrat la seua preocupació pels problemes "derivats de la roïna previsió de Conselleria a l'hora de dur a terme la reversió" i ha explicat que els veïns de la comarca "tenien uns drets i, tres anys després que s'anunciara aquesta decisió, la qualitat assistencial està en l'aire perquè durant tres anys no han treballat".

"Hi ha una preocupació real perquè les licitacions i inversions anunciades no estan en marxa i hi ha molts contractes no adjudicats. Ha tingut tres anys per a organitzar eixa transició i no han fet res", ha assenyalat Zaplana.

Segons ha dit, la consellera Carmen Montón "no ha fet més que mentir" perquè des de novembre de 2015 "diu que s'estan realitzant auditories de les concessions administratives, ha dit que els governs del PP mai van auditar el treball de les concessions" i és "tot mentida" perquè "les auditories per departaments s'estan licitant ara i Montón té el resultat de les auditorias encarregades pel govern del PP en 2014".

Consulta aquí más noticias de València.