Comunitat Valenciana

TSJCV remet a un jutjat una denúncia perquè aporte indicis de si Ferri va poder malversar amb el plus del quilometratge

  • La Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha remès a un jutjat d'Instrucció de València una denúncia perquè aporte indicis de si el portaveu de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, va poder haver malversat amb el cobrament del plus de quilometratge. La sala arxiva la investigació per la seua banda al no haver-se practicat suficients diligències abans d'arribar l'escrit a la seua jurisdicció, donada la condició d'aforat del diputat.
Ple de les Corts Valencianes
Ple de les Corts Valencianes
INMA CABALLER/CORTS VALENCIANES - Archivo
Ple de les Corts Valencianes

Així consta en una interlocutòria, facilitada pel tribunal valencià, que parteix d'una denúncia interposada davant un jutjat contra Ferri per possibles delictes de malversació i falsedat en document oficial relacionats amb el plus de quilometratge.

El jutjat, després de rebre l'escrit -que es basa en una publicació d'un diari digital-, ho va remetre al TSJCV donada la condició d'aforat de Ferri perquè adoptara les decisions pertinents.

El tribunal, després d'estudiar-ho, ha arxivat la denúncia "sense perjuí" que el jutjat remitent continue la investigació "practicant, amb llibertat de criteri, quantes diligències estime pertinents, avançant en la mateixa i perfilant els fets, possibles conductes, presumptes persones responsables i, si escau, la seua possible valoració des de la perspectiva penal".

La sala ha adoptat aquesta mesura donat que únicament disposa de la denúncia en si, basada en una notícia, i la certificació de l'acreditació de la condició d'aforat de Ferri.

Sobre aquest tema, recorda que en situacions similars la Sala vé declarant que el jutjat instructor continue amb la investigació i afirma que entre les decisions que pot adoptar es troba tant la relativa al sobreseïment com la remissió d'una exposició raonada dels fets si hi ha indicis sòlids contra els aforats.

"Sense eixa indiciària implicació de l'aforat en els fets, sense eixa estimable i de nou indiciària atribució de responsabilitat penal pels mateixos, la normativa reguladora de la garantia d'aforament especial no pot entrar en funcionament", ha postil·lat.

Com a conseqüència, i malgrat estar acreditat l'aforament de Ferri, el TSJCV es declara no competent per a dur a terme la investigació i la remet a un jutjat d'instrucció.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento