Comunitat Valenciana

Un jutjat investiga un presumpte finançament il·legal del PSPV i Bloc en la campanya del 2007

  • VALÈNCIA, 28 (EUROPA PRESS)
Imatge d'arxiu de la Ciutat de la Justícia
Imatge d'arxiu de la Ciutat de la Justícia
EUROPA PRESS
Imatge d'arxiu de la Ciutat de la Justícia

Un jutjat de València investiga un presumpte finançament il·legal del PSPV i el Bloc, partit majoritari en Compromís, durant la campanya electoral del 2007, segons la informació publicada pel diari 'El Mundo', que explica que les diligències estan obertes per presumptes delictes electorals, prevaricació, falsedat documental continuada i malversació de cabals públics que s'haurien comés entre els anys 2007 i 2011.

La investigació sorgeix després d'aportar el PPCV documentació, factures i correus electrònics entre empresaris valencians, dirigents del Bloc i del PSPV relacionada amb el pagament de factures per treballs electorals als dos partits en les eleccions municipals i autonòmiques de 2007, en les quals el candidat socialista a la Generalitat era el seu secretari general, Joan Ignasi Pla, i Enric Morera era el líder del Bloc.

Explica que una empresa de comunicació, la societat Crespo Gomar -que va tindre com a president Alberto Gomar, el fill de l'ex tinent alcalde de l'Ajuntament de Gandia- va facturar servicis al PSPV dels pagaments del qual es feien càrrec altres empreses, fonamentalment constructores, mitjançant una presumpta falsificació de factures.

Pel que fa al Bloc, la documentació en poder de la Policia inclou un document amb la referencia 'estats de comptes de Bloc', segons la mateixa informació. La documentació l'emmagatzemava Crespo Gomar i inclou una taula amb conceptes, imports de factures i un registre en el qual es repeteix la paraula 'concepte' amb una sèrie d'empreses. La investigació busca determinar si aquestes empreses van ser les que van assumir les factures de la campanya del Bloc el 2007 i conéixer per què apareixen en el seu compte.

EN CONEIXEMENT DE LA POLICIA FA ANY I MIG

Després de conéixer-se aquestes informacions periodístiques, la secretària general del PPCV, Eva Ortiz, ha comparegut davant els mitjans per a explicar que fa aproximadament un any i mig, al 2016, el partit va rebre una informació "anònima" i, després de revisar-la i no veure "clara alguna qüestió que té a veure amb el finançament dels dos partits", la direcció va decidir posar-la en coneixement de la Policia. A partir d'ací, ha apuntat, s'inicia una investigació de la qual han tingut constància per la premsa.

El PPCV, ha dit, "respecta la tasca de la justícia" i es personarà en breu en la causa. De moment, el cas està sota secret de sumari, per la qual cosa no ha volgut donar més detalls sobre la documentació concreta que van aportar, que es coneixerà una vegada s'alce eixe secret: "Després d'any i mig amb aquest assumpte, deixant actuar la justícia, comprendran que mentre no s'alce el secret no entrarem en el detall de les investigacions".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento