Comunitat Valenciana

La investigació per presumpte finançament irregular de PSPV i Bloc la porten tres jutjats a Gandia, Benidorm i Madrid

  • La investigació pel presumpte finançament irregular de PSPV i Bloc -partit majoritari en Compromís- entre els anys 2007 i 2011 la porten en l'actualitat jutjats de Gandia, Benidorm i Madrid, després d'inhibir-se l'òrgan de València que va obrir inicialment la causa en rebre un informe de la Policia Nacional, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en un comunicat.

Segons el TSJCV, el Jutjat d'Instrucció 21 de València va obrir al desembre de 2016 una causa després de rebre un informe de la Policia Nacional sobre un suposat finançament il·legal del PSPV i del Bloc entre els anys 2007-2011, en la qual s'han investigat delictes de falsedat, prevaricació, malversació i delicte electoral.

Després de la pràctica de diferents diligències i amb l'informe favorable de la Fiscalia, el Jutjat d'Instrucció 21 de València, al gener de 2018, es va declarar "no competent" per a prosseguir amb la investigació després de quedar descartat que els fets indiciàriament delictius s'hagueren comès en el partit judicial de València.

La instructora es va inhibir en favor dels jutjats de Gandia, Benidorm i Madrid, on prossegueix la investigació dels fets denunciats.

Segons publica aquest dimecres El Mundo, la investigació va partir després d'aportar el PPCV documentació, factures i correus electrònics entre empresaris valencians, dirigents del Bloc i del PSPV relacionada amb el pagament de factures per treballs electorals als dos partits en les eleccions municipals i autonòmiques de 2007, en les quals el candidat socialista a la Generalitat Valenciana era el seu secretari general, Joan Ignasi Pla, i Enric Morera, actual president de les Corts Valencianes, era el líder del Bloc.

Explica que una empresa de comunicació, la societat Crespo Gomar -que va tindre com a president Alberto Gomar, fill de l'ex-tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Gandia- va facturar serveis al PSPV dels pagaments del qual es feien càrrec altres empreses, fonamentalment constructores, mitjançant una presumpta falsificació de factures.

Pel que fa al Bloc, la documentació en poder de la Policia inclou un document amb la referència 'estats de comptes de Bloc', segons la mateixa informació. La documentació l'emmagatzemava Crespo Gomar i inclou una taula amb conceptes, imports de factures i una butlleta d'estat en la qual es repeteix la paraula 'concepte' amb una sèrie d'empreses. La investigació busca determinar si aquestes empreses van ser les que van assumir les factures de la campanya del Bloc en 2007 i conéixer el per què apareixen en el seu compte.

Segons la mateixa informació, la documentació que ha motivat la investigació apunta diversos ministeris del Govern d'Espanya mentre José Luis Rodríguez Zapatero era el president. D'ací eixiria la inhibició d'una part de la investigació a un òrgan judicial de Madrid.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento