Les lleis forestals i de turisme i una comissió sobre la PAC, a debat en Les Corts en el ple de la setmana de Pasqua
Les lleis forestals i de turisme i una comissió sobre la PAC, a debat en Les Corts en el ple de la setmana de Pasqua CORTS VALENCIANES - Archivo

Així mateix, està prevista la presa de possessió d'una nova diputada de Podem, en substitució de Marc Pallarés, i queda pendent la designació de la vacant que queda en la Mesa de les Corts, com també la substitució d'aquest parlamentari com a president de la comissió de radiotelevisió valenciana.

En concret, se'n va a debatre el dictamen de la llei de l'estatut de persones amb discapacitat, el de la llei forestal i el de la llei de salut. A més, es votarà la presa en consideració de la llei per a la promoció d'àrees industrials i la llei de turisme, davant les quals el PP ha presentat sengles esmenes a la totalitat, i hi haurà sessió de control al president en el matí del dijous, com és habitual.

La portaveu adjunta de Cs, Merche Ventura, ha explicat que el seu grup portarà també al ple una proposició de llei per a lluitar contra el maltractament animal, garantint el benestar dels animals domèstics. L'objectiu és establir les normes bàsiques per a garantir la protecció, la tinença responsable i el benestar animal i disminuir les taxes d'abandó i maltractament a la Comunitat Valenciana.

Així, planteja endurir les mesures sancionadores, de 150 euros a 1.500 per als casos lleus i entre 12.000 euros i 60.000 per a les situacions més greus. A més, s'inclou la possibilitat de permetre l'accés dels animals al transport públic, el control del comerç il·legal de mascotes i la prohibició dels circs amb animals, entre d'altres.

La portaveu del PP, Isabel Bonig, ha criticat que el seu grup havia sol·licitat que s'incloguera en l'ordre del dia la seua sol·licitud de compareixença de la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, per a explicar "els últims esdeveniments ocorreguts en els centres de menors de Nules i Alacant" i no s'ha admès a tràmit al·legant que no cabia.

Ha indicat que seguiran sol·licitant-la perquè Oltra "ha de donar explicacions polítiques" sobre els fets perquè el seu departament té la tutela d'eixos menors i "hauria d'haver obert una comissió interna" per a "evitar que tornen a passar".

A més, Bonig ha indicat que "qui va obrir la veda va ser la senyora Oltra per a explicar tot el tema de Segorbe" en seu parlamentària i ara "troben a faltar" eixa mateixa actitud i acudisca a les Corts, i s'ha preguntat si és perquè en el cas de Segorbe el centre estava gestionat per l'església i en aquest cas és de gestió directa.

El portaveu de Compromís, Fran Ferri, s'ha mostrat "sorprés" per l'actitud de Bonig, que segons ha explicat ha fet una defensa "molt lleugera" d'eixa compareixença durant la Junta de Síndics i després en la seua roda de premsa ha fet "eixa parafernàlia".

Segons ha remarcat Ferri, pot sol·licitar que Oltra acudisca a comissió a donar les explicacions, ja que es convoquen amb major assiduïtat, però ha lamentat que intenta així "instrumentalitzar una qüestió que no s'ha d'instrumentalitzar, els menors".

"Qui vol usar els centres de menors per a l'atac i desgast del Consell és el PP", ha dit, per a assegurar que encara que considera que ha donat ja explicacions, si el PP així ho considera i ho sol·licita haurà de comparéixer en les Corts.

Consulta aquí más noticias de València.