PPCV critica la crema de fotos del jutge Llarena en la concentració de València i mostra el seu suport al poder judicial
PPCV critica la crema de fotos del jutge Llarena en la concentració de València i mostra el seu suport al poder judicial EUROPA PRESS

En la roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus de les Corts, Bonig ha afirmat, "per si no s'han assabentat Oltra i Puig", que aquest és "un Estat de dret i democràtic en el qual tots els poders i càrrecs públics i ciutadans estan sotmesos a l'imperi de la llei" i el poder judicial "és independent".

Per açò, ha asseverat que el PP es posiciona en contra de "totes aquelles manifestacions o actuacions que tenen per objecte atacar la independència del poder judicial" i ha demanat Puig i Oltra que es manifesten, criticant el "silenci còmplice de Puig" en alguns casos.

"És el secretari general del PSPV, un partit amb quasi 140 anys d'història, precisament per eixa responsabilitat li demane al president Puig que es manifeste clarament en contra d'aquests atacs i a favor de la Constitució, del compliment de la llei".

Així, ha preguntat: "O és que només anem a aplaudir l'actuació de jutges i fiscals i el compliment de la llei quan són els de el PP i enfront de colpistes, a eixos no, diàleg i política?". "Cadascun serà responsable dels seus fets", ha advertit.

El portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha explicat que ell no va acudir a eixa manifestació i, sobre el fet que el Bloc i part de Compromís difongueren en xarxes socials la convocatòria ha indicat que no va rebre "cap convocatòria ni per part del Bloc ni de Compromís per a acudir".

No obstant açò, ha remarcat que concentracions d'aquest tipus es van produir en altres ciutats i mostren la "preocupació" de la societat per la situació a Catalunya i "d'involució democràtica que s'està veient en els últims temps" en relació a la llibertat d'expressió.

Ferri ha criticat la "inacció política" del Govern central, que té el poder per a "actuar políticament per a solucionar un problema polític", encara que ha remarcat que açò "li va molt bé al PP perquè no es parle de temes importants com les pensions el futur dels joves o la falta d'igualtat entre homes i dones".

Segons ha dit, la gent "es va manifestar contra la repressió policial i la defensa dels drets de totes les persones" i ha apuntat que els càrrecs que van assistir segurament haurien acudit també si s'haguera condemnat l'actuació policial en les concentracions per l'AVE a Múrcia.

El portaveu socialista, Manolo Mata, també ha criticat la "inacció" de l'Executiu central i ha assenyalat que si hi ha persones que creuen que les últimes decisions judicials són motiu per a fer una queixa pública li pareix "raonable", incidint que "hi ha una gran discussió teòrica i jurídica sobre la qüestió".

I això, ha remarcat, "no és situar-se amb l'independentisme" perquè "la posició del PSOE és claríssima, està amb l'Estat de Dret i per respectar les resolucions judicials, però està profundament preocupat per la situació a Catalunya". "Jo no crec que que totes les solucions passen perquè la presó provisional s'estiren fins a extrems que per a mi com a advocat són desconeguts", ha agregat Mata.

També ha remarcat que "si algú s'escapoleix no ajuda els altres" i ha indicat que es tracta de decisions d'un jutge instructor conforme a dret però que fan dependre l'activitat política".

Així mateix, el socialista ha indicat que no va haver-hi una convocatòria oficial de Compromís i no va acudir ningú d'Iniciativa, per la qual cosa suposa que els assistents ho van fer a títol personal: "I tot el respecte".

Consulta aquí más noticias de València.