Eva Montesinos sobre l'eixida d'Echávarri de l'Alcaldia d'Alacant: "Ha sigut un glop molt amarg"
Eva Montesinos sobre l'eixida d'Echávarri de l'Alcaldia d'Alacant: "Ha sigut un glop molt amarg" EUROPA PRESS

La portaveu de l'equip de Govern de l'Ajuntament d'Alacant, la socialista Eva Montesinos, ha qualificat de "glop molt amarg" ocupar de forma accidental l'Alcaldia, després de l'anunci de la renúncia a l'acta de Gabriel Echávarri, pel seu doble processament.

Montesinos ha subratllat que Echávarri deixa de tindre agenda i que no assistirà al ple ordinari del pròxim dijous. "Sóc alcaldessa accidental en les mateixes condicions que quan està fora de la ciutat", ha explicat.

En la seua compareixença aquest dimarts, després de la Junta de Govern local, i a preguntes dels mitjans, Montesinos ha manifestat que aquest dilluns va parlar amb la resta de portaveus. "És una situació a nivell personal molt difícil, i un glop molt amarg per al grup socialista i per al partit", ha dit.

"Ahir vaig apel·lar a la responsabilitat i sobretot al respecte i al fet que, d'ara endavant, som els principals actors per a fer que la política siga una cosa digna i no espectacles vergonyosos com els quals hem pogut tindre", ha continuat i ha defès Gabriel Echávarri com a "una persona molt honrada, tothom ho sap".

"No és un cas de corrupció", ha insistit en relació al seu processament per presumpte fraccionament de factures en la Regidoria de Comerç i l'acomiadament de la cunyada del portaveu del PP en el consistori i ho ha catalogat com "un assumpte administratiu judicialitzat en honor de que algú isca beneficiat". Amb tot, ha indicat que té un "cost polític" que "s'ha assumit" i per açò, ha demanat "absolut respecte per l'encara hui alcalde".

Montesinos ha indicat que els terminis per a la investidura arranquen el dia 9, amb l'eixida d'Echávarri. A partir d'eixe moment, hi ha deu dies naturals per a un ple en el qual fer efectiva la renúncia de l'alcalde ixent i a partir d'eixe dia, deu dies més com a "màxim" per al ple d'investidura.

NEGOCIACIONS

Preguntada sobre la seua candidatura a substituir Echávarri, com a número 2 de la llista del PSPV en les eleccions de maig de 2015, Eva Montesinos ha assegurat que "no hi ha res que triar, hauria de renunciar en cas que no fóra jo i això, en cap cas, és discutible perquè es fa una llista electoral que es respecta". I ha manifestat que no va a renunciar.

Quant a les negociacions amb la resta de grups, ha afirmat que les porta "personalment" i que ja ha mantingut contactes amb alguns partits de la corporació. "Em queda un grup amb el qual parlar i eixe és el full de ruta", ha descrit.

"A nivell local, vaig a parlar amb tots, i a nivell autonòmic estem coordinats i estaré formant part d'eixes negociacions per a aconseguir eixos 15 vots de la investidura", ha agregat.

Preguntada sobre si podia avançar com anaven les negociacions, ha assenyalat que no veu "procedent" desvetlar el seu desenvolupament, ni tampoc dir el partit amb el qual encara no havia parlat. I sobre el grup 'popular', ha dit: "No ho he intentat però no descarte parlar amb ells".

Consulta aquí más noticias de Alacant.