Correa, condemnat a 13 anys per Fitur, seguirà a presó provisional després de denegar-li el TSJCV la llibertat
Correa, condemnat a 13 anys per Fitur, seguirà a presó provisional després de denegar-li el TSJCV la llibertat EUROPA PRESS - Archivo

Així consta en una interlocutòria, amb data 26 de març, en el qual la Sala civil i Penal del TSJCV desestima la seua sol·licitud. Fiscalia també es va manifestar en contra de la llibertat, mentre que l'acusació popular no va formular cap al·legat.

"No procedeix, ara com ara, modificar la situació personal del mateix", estima el tribunal en considerar que "realment" no s'ha introduït cap canvi o nou al·legat per part del condemnat -qui està a l'espera que es resolga el seu recurs davant el Tribunal Suprem-.

El passat mes de desembre el TSJCV ja li va rebutjar la llibertat que Correa havia sol·licitat al·legant intenció de col·laborar amb la justícia, voluntat d'alliberar fons a Suïssa i raons humanitàries. El tribunal va denegar la seua petició en considerar que subsistien les raons per les quals es va decretar la presó provisional.

Ara, el tribunal s'ha pronunciat en la mateixa línia i ha advertit que la condemna recaiguda en Fitur sobre Correa "no és més que la primera" d'una sèrie de condemnes que poden recaure contra ell en tota la sèrie de peces de Gürtel en les quals està acusat.

"Especialment -ha agregat- en un moment en què davant la inminència de l'assenyalament de la vista del recurs de cassació fa previsible que en breu puga obtindre's una sentència que en forma definitiva determine la situació del condemnat". El que, segons el TSJCV, fa "convenient" assegurar la seua presència i submissió a l'autoritat judicial de moment.

Consulta aquí más noticias de València.