Comunitat Valenciana

Els col·legis impartiran en anglés entre un 16% i un 25% de l'horari de Primària

  • La Llei de plurilingüisme fixa uns mínims del 25% d'assignatures per a cadascuna de les llengües oficials.
  • La norma també indica que entre un 15% i un 25% de les assignatures s'han d'impartir en anglés.
Estudi, estudiar, estudiant, estudiants, classe, classes, aula, aules, alumne
Estudi, estudiar, estudiant, estudiants, classe, classes, aula, aules, alumne
EUROPA PRESS - Archivo
Estudi, estudiar, estudiant, estudiants, classe, classes, aula, aules, alumne

Els col·legis de la Comunitat Valenciana impartiran en anglés el pròxim curs entre un 16% i un 25% de l'horari lectiu de Primària, segons es desprèn de les dades provisionals facilitades de les votacions en els consells escolars dels projectes lingüístics de centre (PLC) que aquest dimarts ha facilitat la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.

Des del departament que dirigeix Vicent Marzà han recalcat que els centres educatius d'Infantil i Primària de la Comunitat Valenciana experimentaran el curs 2018-2019 un "augment generalitzat de l'anglés", ja que fins ara impartien un 13 per cent en aquest idioma i amb la nova Llei de plurilingüisme el mínim arriba al 15%.

Però a més, han asseverat, les dades provisionals reflecteixen que el 98% dels centres educatius impartiran més d'un 15% d'assignatures en anglés. És a dir, que en Primària impartiran en anglés entre un 16% i un 25% de l'horari lectiu, xifren. Per províncies, en les d'Alacant impartiran més del 15% en anglés un 98% dels centres; en les de Castelló, un 99%, i en les de València, un 98% dels centres que ja han entregat la seua proposta de PLC a la Conselleria.

Des d'Educació recorden que el Programa d'educació plurilingüe i intercultural de la Llei de plurilingüisme fixa uns mínims del 25% d'assignatures per a cadascuna de les llengües oficials -castellà i valencià- i entre un 15% i un 25% les assignatures impartides en anglés. D'aquesta manera, cada centre educatiu configura el seu programa lingüístic segons el context sociològic de l'alumnat d'aquest.

En aquest sentit, dels 1.338 centres d'Infantil i Primària sostinguts amb fons públics de tot el territori valencià, ja es tenen dades del 90% dels centres, açò són 1.250 centres educatius d'Infantil i Primària.

"Consens generalitzat"

D'acord a la informació recaptada dels 1.250 centres educatius del territori valencià, en el 97% dels casos els consells escolars han aprovat el PLC per majoria de dos terços. En el cas de la demarcació d'Alacant ha sigut en un 99,3% dels casos; de la de Castelló, en un 94,6% dels casos, i de la de València, també en un 99,2% dels casos.

És per açò que la Conselleria "valora que el procés de votacions als consells escolars dels centres s'ha produït amb total normalitat i amb el consens generalitzat de les diferents comunitats educatives".

Segons l'administració educativa, les propostes de PLC dels centres educatius, adequats a la Llei de plurilingüisme, "garanteixen també un millor aprenentatge de les tres llengües: les dos oficials i l'anglés".

Un 98% superarà el 25% de Valencià

Detallen que en el 98% dels casos, els centres educatius han optat per impartir més d'un 25% de l'horari lectiu en valencià. Per províncies, en la d'Alacant es tracta d'un 96%; a Castelló, d'un 100% dels casos, i a València, d'un 99% dels casos.

Pel que fa al castellà, en un 91% dels casos les escoles impartiran més del 25% d'hores lectives en aquesta llengua. En la província d'Alacant es tracta d'un 93,6% dels casos; a Castelló, d'un 81% dels casos, i a València, d'un 92,5%.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento