Santa.- Les carreteres valencianes esperen 4,3 milions de desplaçaments en la 2ª fase del dispositiu de Trànsit

  • Les carreteres valencianes registraran, des d'aquest dimecres i fins a dilluns que ve, més de 4,3 milions de desplaçaments en la segona fase de l'Operació Especial Setmana Santa 2018.
Moragues visita un dels controls
Moragues visita un dels controls
DELEGACIÓN DEL GOBIERNO

Així ho ha assenyalat el delegat del Govern d'Espanya a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, qui ha visitat un dels controls de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil.

Moragues ha volgut visitar un dels controls per a agrair "el gran treball que realitzen els agents de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil que aquests dies estaran en les carreteres vetlant per la seguretat dels milers de conductors".

"És d'agrair que, mentre molts valencians aprofiten aquests dies festius per a descansar i eixir de vacacions, els efectius de la Guàrdia Civil estaran treballant les 24 hores en les nostres carreteres per a vetlar per la nostra seguretat", ha asseverat.

La Setmana Santa és el període en què es produeix un important èxode de vehicles dels nuclis urbans propiciat per les festivitats d'aquestes dates, les vacances escolars i universitàries, i per multitud d'actes religiosos de fort arrelament popular, per açò la Direcció general de trànsit engega una sèrie de mesures de regulació, ordenació i vigilància del trànsit denominades 'Operació Especial Setmana Santa 2018'.

La segona fase d'aquest operatiu és més important que l'anterior per volum i desplaçaments de vehicles al llarg de tota la xarxa viària, es desenvoluparà a la Comunitat Valenciana a partir de les 15.00 hores de demà dimecres dia 28 de març, fins a les 24.00 hores del dilluns dia 2 d'abril.

En aquesta segona fase de l'Operació Especial s'espera, a nivell nacional, un total de 9.070.000 de desplaçaments de llarg recorregut, dels quals un 21% corresponen a l'àrea d'influència d'aquest Centre de Gestió del Trànsit.

A més d'aquests desplaçaments, els de l'entorn dels grans nuclis urbans, generaran uns moviments de vehicles que, durant aquest període de temps a la Comunitat Valenciana, poden situar-se al voltant de la xifra de 4.300.000 per al conjunt de les tres províncies. D'aquesta xifra, corresponen a la província de València 2.000.000, a la d'Alacant 1.600.000, i a la de Castelló 700.000.

El nombre total de desplaçaments de llarg recorregut a nivell nacional, previstos durant l'Operació Especial de Setmana Santa (primera i segona fase) del 23 de març al 2 d'abril, és de 15.500.000, dels quals un 21% corresponen a l'àrea d'influència d'aquest Centre de Gestió del Trànsit. En el cas de la Comunitat es van desplaçar per les carreteres valencianes 3.930.000 vehicles durant aquesta primera fase.

SENSE VÍCTIMES MORTALS EN LA PRIMERA FASE

Moragues ha donat també dades de la primera fase de l'Operació Especial de Setmana Santa, on va haver-hi prop de quatre milions de desplaçaments per les carreteres valencianes de divendres 23 de març a diumenge 25 de març. L'any passat 2017 va haver-hi zero accidents mortals en aquesta primera fase i es repeteix el mateix bon resultat en 2018 zero accidents mortals i zero víctimes, els anys 2014 a 2016 va haver-hi en aquesta primera fase un accident mortal amb una víctima cadascun d'aquests anys.

El delegat ha recordat que el dispositiu especial previst per Trànsit per a l'Operació Especial de Setmana Santa preveu la mobilització de més de 1.000 efectius per a vetlar per la seguretat en les carreteres valencianes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento