L'ATM de València exigeix al Govern central que els PGE incloguen la subvenció de 38 milions
L'ATM de València exigeix al Govern central que els PGE incloguen la subvenció de 38 milions EUROPA PRESS - Archivo

La gerent de l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), María Pérez Herrero, ha reclamat aquest dimarts al Govern central que contemple en els pressupostos que es presenten aquest dimarts per a 2018 la partida corresponent a la subvenció per al transport metropolità que hauria de ser "com a mínim" de 38 milions d'euros.

Pérez Herrero ha recordat en un comunicat que en diverses ocasions la Generalitat Valenciana ha reclamat aquesta quantia perquè "s'acabe amb la discriminació que pateix la Comunitat Valenciana en matèria de transport metropolità".

De fet, ha apuntat que tant el president de la Generalitat, Ximo Puig, com la consellera de Vivenda i Obres Públiques, María José Salvador, han enviat diverses cartes per a sol·licitar aquesta subvenció així com una reunió amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, "que, de moment, segueixen sense resposta per part del Govern".

Per a la gerent de l'ATMV, la presentació dels Pressupostos Generals per a 2018 que s'aprovaran en el Consell de Ministres d'aquest dimarts és una "oportunitat per a demostrar si el Govern d'Espanya tracta per igual o no el dret dels valencians a un transport metropolità com en altres àrees".

"Ja no hi ha excuses perquè en aquests dos anys s'han donat passos importants a la Comunitat Valenciana com l'elaboració del Pla de Mobilitat Sostenible de l'àrea metropolitana, la creació de la pròpia ATMV o la reordenació del mapa concessional de transport", ha indicat.

Per açò, ha insistit que "es compleixen tots els requisits perquè la Comunitat puga rebre el finançament com la qual tenen altres àrees com la de Madrid, Barcelona o Canàries".

Consulta aquí más noticias de València.